Au început înscrierile pentru şcolile de maiştri militari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viitorii absolvenţi de liceu se pot înscrie la una din şcolile de maiştri militari din ţară prin Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi. În funcţie de profesia pe care o doresc, elevii îşi pot face planuri de concurs pentru Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre de la Piteşti sau cea a Forţelor Aeriene  de la Boboc - Buzău, cu specializări în aviaţie militară,  electromecanică şi automatizare, radioelectronică de bord de aviaţie şi altele. 

De asemenea, cei care doresc să treacă la… timonă, pot opta şi pentru Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa.

Pot opta atât băieţi, cât şi fete, iar durata studiilor este de doi ani, ne-a declarat lt. col. Sorin Traian, comandantul CMJ Galaţi. 

Candidaţii trebuie să fie  absolvenţi ai unui liceu cu diplomă de bacalaureat şi să aibă vârsta maximă de 24 de ani, cetăţenie română  şi domiciliul stabil în ţară; să fie „apţi medical” şi să nu fi fost condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală.  Admiterea se face în două etape: preselecţia care are la bază testul fizic şi a doua fază a concursului propriu-zis, potrivit bibliografiei recomandate.

La finalizarea studiilor, absolvenţii au şansa să fie repartizaţi într-o unitate a Ministerului Apărării. 

Programul BIR Galaţi este zilnic, de luni până vineri, între 8,00 şi 20,00. Cei interesaţi pot obţine relaţii la telefon 0236.497031.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.