ACTE necesare pentru VÂNZAREA unei MAŞINI

ACTE necesare pentru VÂNZAREA unei MAŞINI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai sunteţi mulţumiţi de maşina dumneavoastră, v-ar place să conduceţi un alt model, doriţi să vă cumpăraţi una nouă ori, din orice alt motiv, vreţi să vă vindeţi autoturismul? Înainte de a vă întâlni cu persoana dispusă să vă cumpere maşina, asiguraţi-vă că aveţi toate actele necesare.

Aveţi nevoie, în primul rând, de un contract de vânzare-cumpărare, trebuie să completaţi o fişă de înmatriculare cu datele din acest contract şi cu informaţii din cartea de identificare a autovehiculului, copie a buletinului cumpărătorului, copie a buletinului vânzătorului, cartea de identificare a autovehiculului (în copie şi original). Dacă maşina este proprietatea unei firme, veţi avea nevoie şi de factură fiscală şi copie a CUI (dacă este cazul). De preferat ar fi să aveţi şi actele care dovedesc reparaţiile tehnice şi îmbunătăţirile aduse maşinii.

După ce aţi făcut rost de aceste documente, trebuie să mergeţi la Administrația Fiscală, unde să depuneţi cerere de radiere din evidenţe a vehiculului, vizaţi fişa de înmatriculare, plătiţi taxa de timbru şi luaţi foaia care atestă că nu aveţi amenzi sau impozite neachitate.

Ulterior, după ce aţi semnat contractul de vânzare-cumpărare, îi daţi o copie a acestui document cumpărătorului, împreună cu fişa de înmatriculare a maşinii, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a autovehiculului şi asigurarea auto obligatorie (dacă este cazul).

Citit 71288 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.