Dr. Daniela Cristea, noua directoare a Spitalului Anton Cincu din Tecuci

Dr. Daniela Cristea, noua directoare a Spitalului Anton Cincu din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua directoare a Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, dr. Daniela Cristea a fost învestită oficial în funcţie ieri, 25 mai, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, a directoarei executive a Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Costinela Georgescu şi a senatorului PSD Laurenţiu Chirvăsuţă.

Dr. Daniela Cristea este director interimar după ce fostul director al spitalului a fost demis prin ordinul ministrului Sănătăţii. Din echipa managerială mai fac parte directoarea medicală -  dr. Simona Tudor, un medic tânăr, specialist în boli interne, şi directoarea economică ec. Maria Saghian, soţia senatorului PSD Gheorghe Saghian.

„Dna Saghian este un om competent, corect, cu o mare vechime în spital. Şi dacă nu era soţia dlui senator aş fi ales-o. Dna Saghian m-a sprijinit şi perioada 2002-2004, în care am fost director medical. Faptul că este soţia domnului senator reprezintă o poliţă de asigurare pentru noi”, ne-a declarat Daniela Cristea.

Proiect ambiţios

Dr. Daniela Cristea îşi începe mandatul cu un proiect ambiţios: înfiinţarea compartimentului de primiri urgenţe a spitalului, care are deja acordul ministrului Sănătăţii. În plus, noul manager interimar a promis că va aduce fonduri pentru spital.

„Eu cred că vom ridica spitalul susţinând tinerii specialişti. Am acceptat propunerea ministrului Nechita ca şi medicii noştri care au doctoratul să colaboreze pe linie didactică cu Facultatea de Medicină din Galaţi”, ne-a declarat directoarea spitalului tecucean.

Moştenire grea

„Din păcate, la ora asta, atât farmacia cât şi magazia spitalului şi magazia de alimente sunt goale. Am şi conceput un plan ca să obţinem tot ce ne trebuie într-o zi: medicamente, mâncare. Probabil că de azi până mâine o să stau aici să identificăm problemele, de ce am ajuns în situaţia asta şi ce se poate face pe termen cât mai scurt. Deja am vorbit cu farmacista şefă să întocmească o listă de priorităţi pentru cumpărare directă de medicamente de strictă necesitate şi să lansăm lista de medicamente ce trebuie licitate”.

„De doi ani, spitalul nu a mai făcut licitaţie la medicamente, tot s-a cumpărat prin achiziţie directă. Vom face solicitare pentru audit Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii şi vom gestiona resursele în funcţie de necesităţi şi de problemele reale. Am transmis tuturor un mesaj care unora li se pare optimist, altora pesimist dar mie mi se pare echilibrat: tot ce a fost rău şi tot ceea ce a fost bine, se poate schimba. Şi în mod sigur, binele-i în viitor. Pentru unii probabil că va fi mai rău pentru că vor fi puşi foarte mult la treabă. Pentru alţii va fi bine, pentru că au aşteptat ca resursele să fie folosite echilibrat”, ne-a declarat noul manager al spitalului.

Cine este dr. Daniela Cristea?

Noul director interimar al Spitalului Anton Cincu din Tecuci, dr. Daniela Cristea, are dublă specializare în medicină internă şi gastroenterologie. În vârstă de 54 de ani, lucrează de 29 de ani în spitalul tecucean şi este în prezent la al doilea mandat de consilier municipal PSD.

Dr. Daniela Cristea provine dintr-o familie de medici: soţul este medic, sora este medic cardiolog, iar nepoţica din partea surorii este studentă la Medicină.

Timp de doi ani, 1990-1992, dr. Cristea a lucrat cu contract de muncă guvernamental în Libia. Specialistul are un merit în reabilitarea maternităţii tecucene: jumătate din lucrări s-au făcut în perioada 2002-2004 în care a fost directorul medical al spitalului, cu sprijinul dr. Aurel Nechita, la vremea aceea tot secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Dr. Daniela Cristea recunoaşte că spitalul tecucean are „pile” la nivel înalt: „În viaţă trebuie să identifici oportunităţile: noi avem un ministru gălăţean, dr. Nechita, un vicepremier gălăţean, Dan Nica, un senator tecucean Laurenţiu Chirvăsuţă, şi un manager tecucean de spital”. Noul director ne-a mai spus că îşi doreşte finalizarea proiectelor începute, dar este conştientă că  funcţia de conducere nu este veşnică şi că nimeni nu este de neînlocuit”.

Citit 8037 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Lori
  Joi, 08 Ianuarie 2015 10:13
  95.77.180.***
  gradul de pregatire profesionala al acestui doctor este sub orice critica, indoctrinata politic , avida dupa putere, dezumanizata total
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.