Cardurile de sănătate ajung la gălăţeni şi prin medicii de familie

Cardurile de sănătate ajung la gălăţeni şi prin medicii de familie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar 70  de medici gălăţeni de familie nu vor să le distribuie


437.000 de carduri de sănătate au fost tipărite pe numele asiguraţilor din judeţul Galaţi în 2014 şi în prima lună din 2015. Cele mai multe persoane au primit documentul prin poştă. Sunt însă şi cazuri în care cardurile au fost returnate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, după ce titularii nu au fost găsiţi acasă de către poştaşi. Mai exact, peste 47.000 de carduri au ajuns la CJAS Galaţi, din care au rămas încă nedistribuite pese 33.000. Conducerea instituţiei a stabilit iniţial că documentele trebuie ridicate de la sediul CJAS de titulari sau de aparţinătorii acestora. Cum însă procesul s-a dovedit mai anevoios decât părea în primă instanţă, reprezentanţii CJAS au apelat la medicii de familie.

Primii care au răspuns apelului au fost medicii din mediul rural. Aceştia au fost de acord să ia cardurile asiguraţilor din propriile liste cu pacienţi şi să le distribuie prin cabinet. De curând însă, alţi 30 de medici de familie din municipiul Galaţi au fost de acord să distribuie aceste carduri.

"Astfel, din totalul de 256 de medici de familie existenţi în judeţul Galaţi, mai sunt doar 70 care nu au fost de acord cu distribuirea acestor documente. Înţelegem că sunt foarte ocupaţi în această perioadă, din cauza numărului mare de viroze respiratorii. Este însă tot interesul lor să o facă, pentru că de la 1 mai nu vor primi bani decât în urma consultaţiilor validate cu cardul de sănătate", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Cum poţi solicita un nou card de sănătate

Citit 769 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.