Un „poliţist cu blană” din Galaţi, în elita detectorilor de tutun

Un „poliţist cu blană” din Galaţi, în elita detectorilor de tutun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un câine poliţist de la Serviciul Criminalistic al IPJ Galaţi a reprezentat judeţul nostru la în amplu exerciţiu demonstrativ destinat patrupedelor specializate în lupta împotriva contrabandei cu tutun.

Patrupedul, alături de câini aparţinând inspectoratelor judeţene de poliţie din alte patru judeţe, precum şi structurilor de frontieră, respectiv vamale din diferite regiuni ale ţării precum şi Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, şi-au dat întâlnire, împreună cu agenţii care îi au în grijă, la Călăraşi, unde a avut loc proiectul finanţat din fonduri europene nerambursabile, „Împreună în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete şi tutun”.

„Scopul exerciţiului l-a constituit stabilirea şi consolidarea cooperării între părţile interesate, atât de la nivel naţional, cât şi internaţional, prin diseminarea de cunoştinţe generale şi operaţionale în domeniul contrabandei şi contrafacerii cu ţigarete şi tutun”, a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În cadrul exerciţiului, patrupedele au fost testate prin simularea unor situaţii de contrabandă cu tutun, în care ţigările au fost ascunse în mijloace de transport, camioane, bagaje, anexe, buşteni de lemne sau asupra oamenilor.

Antrenamentul a fost posibil prin proiectul „Împreună în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete şi tutun, finanţat în cadrul Programului Hercule II 2007-2013 - Instruire în domeniul combaterii fraudei, implementat de Comisia Europeană. Beneficiarul acestui proiect este IPJ Călăraşi, valoare totală depăşind suma de 54.000 de euro.


 

Citit 1166 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.