PAMFLET/ Marius Stan, obosit din cauza audienţelor

PAMFLET/ Marius Stan, obosit din cauza audienţelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Specialiştii recomandă un repaos de 60 de zile pentru fiecare audienţă ţinută * Gălăţenii speră ca Marius Stan să mai ţină câteva audienţe, pentru binele oraşului


Marius Stan îşi va lua trei luni de concediu: „Am obosit de la atâtea audienţe”

Primarul Marius Stan va avea în această vară un concediu mai lung ca niciodată. Edilul şef al oraşului plănuieşte să îşi ia o vacanţă de trei luni, mai ales din cauza extenuării produse de audienţele ţinute în ultima vreme. „Am deja patru audienţe. Nu mai pot, sunt terminat fizic şi psihic. Am nevoie de o vacanţă ca de aer”, s-a plâns Marius Stan unor consilieri locali. Practic, un calcul simplu ne arată că primarul va avea aproape o lună de zile libere pentru fiecare audienţă ţinută. Specialiştii psihologi afirmă că decizia lui Stan este una absolut corectă. „Practic, o audienţă ca primar îţi destabilizează psihicul. Nu mai eşti om, nu mai poţi funcţiona. Noi, specialiştii, recomandăm un repaos de cel puţin 60 de zile pentru o audienţă ţinută. Deci Marius Stan deja îşi riscă sănătatea pentru că el are doar 25 de zile libere la o audienţă. Nu ştiu cum va supravieţui”, a declarat psihologul Eliza Sufleţel. Pe de altă parte, adversarii politici ai lui Marius Stan au făcut tot posibilul ca numărul de audienţe ţinute de primar să crească. „Ne-am dori ca Marius Stan să ţină cam 12 audienţe pe an. În acest fel, ar trebui să îşi ia minimum 12 luni libere în feicare an. În felul acesta, Galaţiul ar putea avea o şansă”, au comentat câţiva lideri ai PNL.

Ciumacenco nu cere mult: „Singura mea dorinţă ar fi să candidez din partea unui partid”

După ce, la precedentele alegeri locale, a pierdut şansa de a fi sprijinit de un partid puternic, Nicuşor Ciumacenco nu cere prea mult pentru evenimentul electoral de anul viitor. Practic, având în vedere experienţa cu USL-ul, Ciumacenco speră să nu păţească la fel şi la ACL. „Am luat-o o dată. Am crezut că voi fi candidatul USL pentru că reprezentam PSD-ul. Dar... viaţa e dură, m-au lucrat peneliştii şi au obţinut ei locul pentru Stan. Acum, m-am sucit, am plecat în altă alianţă. E drept, e din nou cu PNL-ul şi mă tem să nu o păţesc ca data trecută. Deci singurul lucru pe care mi-l doresc nu e să devin primar, ci să fiu candidatul ACL”, a spus Ciumacenco. Din păcate pentru Nicuşor, s-ar părea că şi de data asta o va lua în freză. „Potrivit algoritmului la nivel naţional, probabil că la Galaţi candidatul pentru primărie va veni din partea PNL. Mai ales dacă acel candidat îşi va sprijini singur campania electorală. Toată lumea are de câştigat, inclusiv peneliştii care nu vor candida. Ştiu ei de ce”, a spus o sursă demnă de încredere din PNL. În felul acesta, cel mai probabil, Ciumacenco îşi va păstra din nou „independenţa” în campania electorală.

Bacalbaşa, bănuit că îşi împrumută singur cărţile de la V.A. Urechia, ca să le dezlipească paginile

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a fost văzut suspect de des pe la biblioteca V.A. Urechia. Potrivit unor bilbliotecari chestionaţi special pentru rubrica Pamflet, se pare că Bacalbaşa împrumută cărţi scrise chiar de el. „La început mi s-a părut ciudat să împrumute cartea pe care a scris-o chiar el. O dată, de două ori... Chiar nu înţelegeam. Apoi, am aflat că, deşi împrumuta acelaşi titlu, Bacalbaşa lua de fiecare dată altă carte. Şi atunci am realizat că preşedintele nostru mult iubit îşi cam împrumută cărţile ca să dezlipească paginile proaspăt scoase de sub tipar”, a explicat sursa noastră de la V.A. Urechia. Concluzia bibliotecarului are la bază încă un amănunt: Bacalbaşa returna de fiecare dată cărţile chiar a doua zi. „Oricât de mult timp liber ar avea (şi are, după cum arată judeţul), e destul de greu să citeşti trei, patru cărţi într-o singură noapte. Şi atunci mi-am dat seama că, de fapt, el nici nu le citea, ci doar le răsfoia”, a mai spus angajatul bibliotecii. Contactat telefonic pentru a confirma povestea, Bacalbaşa nu a dorit să facă niciun comentariu. „Scrieţi numai minciuni la Pamflet despre mine. De ce să dau declaraţii?”, a spus Bacalbaşa.

Dezamăgire la Noaptea Muzeelor/ Exponatul cel mai de preţ, Eugen Durbacă, a lipsit

Vizitatorii de la Noaptea Muzeelor au plecat dezamăgiţi după turul pe care l-au făcut la Galaţi. Din păcate pentru ei, exponatul cel mai important al Muzeului de Istorie, Eugen Durbacă, era la Bucureşti pentru că avea şedinţă de parlament a doua zi. „Noi de asta am venit, să îl vedem pe Durbacă, o adevărată fosilă a timpurilor noastre. Am plecat cu un gust amar pentru că nu l-am văzut pe acest dinozaur, avea cică şedinţă a doua zi”, a declarat Gigi Istoricul, unul dintre participanţii la Noaptea Muzeelor. Organizatorii promit totuşi că se vor revanşa în săptămânile următoare. „Din fericire, vine vacanţa parlamentară, aşa că exponatul Eugen Durbacă va sta acasă non-stop. Vom avea o vitrină specială pentru el, iar muzeul nostru va fi deschis până pe la ora 18,00. Am vrea să ţinem mai mult timp deschis, însă, la vârsta lui, Durbacă se culcă foarte devreme”, a declarat şeful secţiei fosile de la Muzeul de Istorie Galaţi. Vizitatorii de la Noaptrea Muzeelor au mai avut parte de o veste proastă. Ei nu au putut vedea nici tunurile pe care le are pe inventar muzeul. „Se pare că nici tunurile nu le-am putut vedea tot din cauza lui Durbacă. Le luase cu el la Bucureşti”, a mai spus un vizitator.

 

Povestea lui Stan Pălitul


Scenariu SF la CNVA: Un olimpic la chimie, bănuit că ar fi făcut sex

Scenariu incredibil la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri. Un elev de clasa a XII-a, olimpic internaţional la Chimie, este suspectat de colegi şi de către profesori că ar fi făcut deja sex. „Am aflat tot felul de informaţii şi nu ne vine să credem. Practic, fiind vorba despre un olimpic la chimie, ne aşteptam ca acest eveniment fericit din viaţa sa să se întâmple undeva pe la 30-35 de ani. Este un eveniment fără precedent în istoria liceului. Niciun olimpic la chimie nu a făcut sex până să îşi ia bacalaureatul. Ceri mai mulţi îşi iau şi licenţa, şi doctoratul până să facă sex”, a spus doamna de Fizică. Corpul profesoral de la CNVA îşi face acum griji pentru viitorul elevului. „Nu ştim ce se va mai alege de el. Acum, că a făcut sex, probabil că îi va dispărea orice motivaţie să mai studieze la chimie. S-ar putea să fie pierdut. Nu îl mai puteam aduce pe calea cea dreaptă, dar putem spera că va lua măcar bacalaureatul”, a confirmat şi unul dintre directorii de la CNVA. Potrivit unor surse, temerile cele mai mare ale conducerii liceului sunt, în acest moment, că şi alţi olimpici ar putea apuca pe calea greşită.

 

Chimie între Oameni


Efectele dublării alocaţiilor pentru copii: Toate femeile din Cudalbi sunt deja însărcinate

Nici bine nu s-a votat legea pentru majorarea cuantumului alocaţiilor pentru copii, că deja primele efecte se văd. Vineri, la doar trei zile de la anunţul Guvernului, 89,7 la sută dintre femeile din Cudalbi au anunţat deja că sunt însărcinate. „E o veste bună. Practic, în acest fel, vom avea asigurat statul la cârciumă peste program. Până acum, ne permiteam să bem doar până la ora 23,00. De acum încolo sigur ne va prinde miezul nopţii în cârciumă”, a declarat Mitică Păhărel, de profesie cudălbean. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cudalbi, 24 la sută dintre femeile care şi-au anunţat sarcina spun că vor avea gemeni. „Ar fi cel mai bun lucru de pe lume. Munceşti o singură dată şi încasezi dublu. E ca şi cum ai cere o sută de votcă şi ai primi o sută de alcool dublu rafinat”, a comentat şi Marcel Şliboviţă, fericit tată de gemeni.

 

Copii Dublu Rafinaţi 


PSD face înscrieri în această vară: „Nou-veniţii vor fi stimulaţi cu două şpăgi la instalare”

Partidul Social Democrat a anunţat că face înscrieri în această vară. Mai mult, liderii PSD afirmă că au demarat un program prin care încurajează tinerii să îmbrăţişeze social-democraţia. „Fiecare tânăr va primi la înscrierea în partid două şpăgi. Sunt şpăgi de instalare, nu trebuie să facă nimic pentru a le primi. Trebuie doar să semneze adeziunea şi banii le vor intra în cont”, a exlpicat Florin Pâslaru, iniţiatorul proiectului. Deşi pare o ofertă tentantă, deocamdată niciun tânăr nu şi-a anunţat înscrierea în PSD. „Da, e OK, sună bine, însă ne îngrijorează faptul că şpăgile la instalare trebuie date de Pâslaru. Şi ştim cu toţii cât de des plăteşte Pâslaru slalarii. Ce să ne aşteptăm de la o şpagă”, a spus Dan Cornea, un tânăr aspirant la social-democraţie.

 

Florin Şpăgaru


Sediul PSD, umplut cu poze ale lui Dan Nica: „Pur şi simplu vrem să ne amintim cum arată”

Pesdiştii gălăţeni au ales o metodă inedită de a-şi aminti de liderul lor suprem, Dan Nica. Pentru că destoinicul pesedist gălăţean nu a mai fost văzut în viaţa publică de cel puţin un an (cam de la declanşarea isteriei cu Dosarul Microsoft – desigur, e vorba doar de o coincidenţă), tinerii membri de partid au decis să umple pereţii din sediul de pe Strada Domnească cu fotografii ale lui Dan Nica. „Nu s-a întâmplat nimic, nu e vorba despre un cult al personalităţii. Pur şi simplu vrem să ne amintim cum mai arată, că nu l-am văzut de o grămadă de vreme. Chiar am avut o dispută cu un coleg aici. El zicea că are mustaţă, eu ziceam că nu are. Chiar nu mai ştiam. Acum, că am pus pozele astea, nu mai există riscul să uităm de el”, a spus un pesedist de nivel mediu.

 

Dan Atâtica


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1348 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.