Asiguraţii pot BENEFICIA de servicii medicale şi fără a prezenta CARDUL DE SĂNĂTATE

Asiguraţii pot BENEFICIA de servicii medicale şi fără a prezenta CARDUL DE SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unii gălăţeni asiguraţi au avut neplăcerea de a merge în ultimele săptămâni la medic doar pentru a se trezi că li se refuză dreptul la serviciile medicale pentru care plătesc lună de lună.

Aceste situaţii se întâmplă deoarece pacienţii respectivi nu au primit cardul de sănătate sau, dacă l-au primit, l-au pierdut sau l-au distrus. Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, dr. Elena Vrabie, gălăţeni asiguraţi au dreptul la aceleaşi servicii medicale indiferent dacă prezintă sau nu la consultaţie acest document.

"Medicii şi ceilalţi furnizori de servicii medicale pot verifica în Sistemul Informatic Unic Integrat dacă persoana este sau nu este asigurată. Astfel, toţi asiguraţii au dreptul la aceleaşi beneficii, nefiind nevoie de o adeverinţă eliberată de instituţia noastră", a precizat dr. Vrabie.

Citit 1299 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 18:16

1 comentariu

 • postat de Alexx
  Marți, 23 Iunie 2015 16:56
  109.99.196.***
  Subtilă contribuție din partea multor factori medicali ! Pe cât posibil, nu trebuie generalizată utilizarea cardului de sănătate, mijloc de diminuare a fraudei din sistem. Se permite orice cale ocolitoare. Un prim exemplu, pentru mine: Medicul meu de familie a evitat să-mi alimenteze cardul cu datele importante privind starea sănătății mele. In curând voi căuta un alt medic de familie. De ce mai port cardul de sănătate dacă, la nevoie, oricare medic nu se poate informa despre antecedentele mele?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.