TAXIMETRIŞTII GĂLĂŢENI, ÎN ALERTĂ: "Nu avem nicio posibilitate să ne apărăm"

TAXIMETRIŞTII GĂLĂŢENI, ÎN ALERTĂ: "Nu avem nicio posibilitate să ne apărăm"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conducerea companiei de taximetrie al cărei angajat a fost deposedat cu violenţă de autoturism la finalul unei curse este în alertă, deşi principalii suspecţi se află acum după gratii. Tâlharii care în noaptea de vineri spre sâmbătă i-au pus pistolul la cap taximetristului căruia îi ceruseră să îi conducă în cartierul Dimitrie Cantemir au demonstrat clar că îşi premeditaseră fapta, ceea ce îi sperie pe taximetriştii care se consideră expuşi la tot felul de pericole, la orice oră din zi din noapte.

"Astea sunt riscurile la care ne expunem zi de zi şi nu avem ce să ne facem. Dacă ne facem noi dreptate, tot noi suntem sancţionaţi. Nu se pune problema să avem elemente de securitate în maşini cum este pe afară, cu geam despărţitor, iar de un spray sau ceva pentru autoapărare, nici nu se pune problema, se consideră că suntem înarmaţi", ne-a declarat Georgian Totolici, administratorul firmei de taxi al cărui angajat a fost jefuit.

Cei doi indivizi care iniţial păreau doi clienţi banali, care au solicita o maşină care să îi ducă de la Cimitirul "Sf. Lazăr" în cartierul Dimitrie Cantemir îşi planificaseră în amănunt toţi paşii. Cu un pistol de tip airsoft, pe care taximetristul l-a crezut adevărat, l-au înlăturat pe şofer şi au pornit într-o goană nebună spre Brăila, unde au fost reţinuti, după ce conducătorul auto a reuşit să alerteze poliţia.

"Au spus la poliţie că au vrut să facă bani. Aveau două plăcuţe de înmatriculare pe care le furaseră înainte de la altă maşină, şi pe care voiau să le pună la taxi, şi au aruncat telefonul cu GPS din maşină pentru a nu fi localizaţi", a completat Georgian Totolici. Angajatul firmei de taximetrie, care are numai 24 de ani, se află acum în stare de şoc şi şi-a luat câteva zile libere de la serviciu ca să îşi revină după teribila experienţă. Tâlharii, doi indivizi de 22 şi respectiv 25 de ani, sunt arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată.

În urmă cu aproape trei ani, un alt angajat al unei forme de taxi din Galaţi a sfârşit tragic o cursă în afara oraşului Valentin Andrieş a fost sechestrat, torturat şi ucis de de doi clienţi pe care i-a dus la Cudalbi. Trupul bărbatului a fost găsit într-o fântână.

Citit 6007 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.