ATENŢIE, PĂRINŢI! Ce au găsit voluntarii unei asociaţii în numeroase sortimente de napolitane

ATENŢIE, PĂRINŢI! Ce au găsit voluntarii unei asociaţii în numeroase sortimente de napolitane
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un studiu realizat recent de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) din România arată faptul că peste un sfert din sortimentele de napolitane din magazinele româneşti conţin printre ingrediente patru E-uri. În cadrul studiului, au fost analizate 25 de produse tip napolitană cu cacao, cumpărate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentanţii ANPCPPS din supermarketurile de pe teritoriul ţării.

În urma analizelor a reieşit faptul că sortimentele avute în vedere conţin între zero şi nouă tipuri de aditivi alimentari: 28 la sută din produse analizate au în conţinut patru E-uri, 24 la sută trei E-uri, 16 la sută două E-uri, 12 la sută un E sau deloc şi 4 la sută între cinci şi nouă E-uri.

"Sărace în proteine, dar bogate în grăsimi şi grăsimi saturate, napolitanele cu cacao sunt de asemenea sărace în fibre, iar calciul lipseşte cu desăvârşire. Din punct de vedere al cantităţii de sare la 100 de grame de produs, aceasta se situează între 0,19 şi 0,50 g", se arată într-un comunicat de presă transmis de ANPCPPS.

Deşi autorităţile consideră că aditivii alimentari sunt substanţe sigure pentru consum, medicii atrag atenţia că nu există suficiente studii care să arate clar efectul combinaţiei de E-uri asupra organismului uman.

Citit 2168 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.