TINERII ŞI ORAŞUL/ Am demolat garajele. Ce punem în loc?

TINERII ŞI ORAŞUL/ Am demolat garajele. Ce punem în loc?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Micro 17, în parcarea blocurilor, lângă Restaurantul "Cina", după demolarea garajelor s-a dezlănţuit iadul. Pe lângă faptul că cei de acolo nu mai au unde să-şi parcheze maşinile, care până ieri erau la adăpost, acum gropile care funcţionau pe post de beciuri sunt pline de gunoaie. Vecini binevoitori nu mai ajung la containere să-şi depună pungile cu deşeuri, le aruncă direct în gropile căscate în asfalt. Şi asta nu e singura problemă: "Când plouă, se face un nămol acolo ca altceva! Cine riscă să-şi bage maşina face nişte brazde de tractor. Zici că suntem la ţară!”, spune Ionuţ Racoviţă, un tânar în vârstă de 21 ani.

În urma demolării garajelor, acţiune care a avut loc cu doi ani în urmă, zona e în paragină. Locatarii spun că terenul a fost concesionat de o firmă privată care doreşte să se extindă, însă până acum nu s-a întâmplat nimic. Totul zace în izolare şi mizeria se adună pe zi ce trece. "Mizerie de la câini şi gunoaie! Miros îngrozitor, îţi e scârbă să mai ieşi din casă. Nici pe balcon nu mă mai uit. Nu mai zic de câinii care dau târcoale în fiecare zi! Mă întreb ce o să ne facem când o da căldura?" spune Mariana Stava, care locuieşte în zonă.

"Nu înţeleg de ce au demolat aceste garaje, dacă nu se face nimic în loc. Era o clădire utilă, acum nu mai am curaj să îmi las automobilul sub cerul liber. E un gest prostesc”, spune Ilie Creangă, un pensionar.

Acelaşi scenariu şi în Micro 39, în spatele benzinăriei: în urmă cu un an, zeci de garaje au fost rase de Primărie şi în tot acest timp nu s-a pus nimic în loc. A rămas un peisaj sinistru, plin de gunoaie şi ruine. Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, când se vor construi acele parcuri între blocuri, promise de autorităţi. Mai ales că mandatul primarului e deja pe sfârşite.

Citit 2052 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2016 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.