Cum un eşec îţi schimbă viaţa în bine/ A picat bacalaureatul, dar acum vrea să devină profesor

Cum un eşec îţi schimbă viaţa în bine/ A picat bacalaureatul, dar acum vrea să devină profesor
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Îl cheamă Marcel Gabriel Boghian, are 23 de ani şi este în anul IV la specializarea Autovehicule Rutiere şi Inginerie din cadrul Facultăţii de Inginerie. Povesteşte oricui experienţa sa de viaţă, care ar trebui să fie un exemplu pentru cei mai tineri.

Trei sutimi i-au schimbat viaţa

În 2011, după patru ani de Liceu Auto, a picat bacalaureatul şi de atunci viaţa lui s-a schimbat total. A avut media 5,97, în condiţiile în care erai declarat admis cu 6 curat. Matematica i-a dat de furcă. A stat un an acasă, timp în care a umplut golurile cu studiu individual, tutoriale de pe net, exerciţii şi probleme. “Noroc că ai mei m-au înţeles şi m-au susţinut. Nu mi-au reproşat nimic, ba dimpotrivă. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu prietenii şi colegii, care nu au ratat niciun moment în care au putut să mă umilească. A funcţionat ca un duş rece! După ce am luat bacalaureatul, am intrat la facultate şi sunt bursier din anul I până acum. Ba chiar în anul IV sunt multiplu bursier: primesc bani de la Universitate şi de la ArcelorMittal. Mi-am jurat că voi demonstra ce pot şi până acum nu mi-a mai fost ruşine cu mine”, povesteşte Marcel.

Timp de patru ani, tânărul a participat la toate sesiunile ştiinţifice, a fost la concursuri, şi-a făcut un portofoliu serios, deşi i-a fost greu: pentru că, în timpul vacanţelor, pentru a se întreţine, a fost nevoit să lucreze. “Nu am avut vacanţă aproape deloc. Am fost admis din peste 200 de studenţi participanţi să fac parte din programul Stagiar Renault Technology. Am stat şase luni la ei în fabrică, în Bucureşti, unde am adunat suficiente informaţii pentru lucrarea de licenţă”, povesteşte Marcel. Apoi a fost admis ca bursier de către ArcellorMittal, iar după terminarea facultăţii va fi angajat cu contract pe platformă. Practic, şi-a răzbunat eşecul din liceu, însă nu vrea să se oprească aici.

O poveste de viaţă

“Duşul şi-a făcut treaba: am realizat cât de superficial eram, cât de limitat. Acum gândesc altfel, văd oportunităţile, anii de studenţie m-au ajutat enorm. Îi sfătuiesc pe cei care trec printr-un eşec să nu dispere. Să se ambiţioneze, să muncească, cu gândul că într-o zi îşi vor vedea visul cu ochii”, spune Marcel. Tânărul e hotărât să continue studiile cu un Masterat pe Ingineria sudurii. Apoi se va înscrie la doctorat. Îşi doreşte să devină profesor, să rămână la facultate, să-i ajute pe viitorii studenţii gălăţeni să înveţe o lecţie importantă: cea a propriului exemplu. “Ai carte, ai parte! Dar e nevoie şi de puţin noroc. Iar norocul ajută minţile pregătite”, mai spune tânărul care a demonstrat că totul e posibil, dacă ai puţină ambiţie, determinare şi seriozitate. 

Citit 2626 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.