PAMFLET/ Adevăratul sondaj de opinie pentru alegerile locale
Foto: Sondaj de opinie realizat la Galaţi

PAMFLET/ Adevăratul sondaj de opinie pentru alegerile locale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Rubrica Pamflet a Vieţii libere a intrat în posesia sondajului de opinie celui mai credibil dinainte de alegerile locale * Un candidat proaspăt intrat în cursă are cele mai mari şanse să câştige

Cimpanzeul Chiquita, cotat cu cele mai mari şanse să devină primar la Galaţi

Surpriză de proporţii în cele mai recente sondaje de opinie cu privire la alegerile locale de la Galaţi. Cimpanzeul Chiquita, care s-a înscris pe ultima sută de metri în lupta electorală de la Galaţi, este cotat în sondaje cu cele mai mari şanse de a deveni primatul Galaţiului. Astfel, Chiquita conduce în sondaje cu 82 la sută din intenţiile de vot ale gălăţenilor, în vreme ce pe locul al doilea se află, la mare distanţă, Nicuşor Ciumacenco. Candidatul liberal este cotat cu doar 7 la sută şanse. Pe locul al treilea se află actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, cu 5 la sută, iar pe patru este candidatul PSD, Ionuţ Pucheanu, cu 4 la sută. Restul de două procente sunt împărţite între ceilalţi candidaţi, Eugen Durbacă fiind favorit să încheie lupta electorală pe locul 5. „E cumva firesc. Gălăţenii s-au săturat de clasa politică de până acum şi de toţi candidaţii propuşi de partide. Normal că simt nevoia de ceva nou. Varianta cu cimpanzeul Chiquita nu este cea mai fericită, dar pare a fi totuşi un pas înainte faţă de ce s-a întâmplat în ultimul sfert de veac la Galaţi”, a comentat Rică Agerime, analist politic. Potrivit unor zvonuri din lumea politică, cimpanzeul Chiquita ar fi, însă, candidatul susţinut din umbră de Nicolae Bacalbaşa, administratorul Grădinii Zoologice din Galaţi. „Mi se pare ciudat că această candidatură a venit cam în acelaşi timp cu vestea că una dintre cuştile pentru maimuţe de la Zoo a rămas fără chiriaş”, a mai comentat Rică Agerime.

Top 5 ţări în care să emigrăm dacă Eugen Durbacă va câştiga alegerile

Rubrica Pamflet vă oferă astăzi şi o ştire utilitară. Deşi nu obişnuim să oferim acest gen de informaţii, vă prezentăm astăzi, preventiv, top 5 destinaţii prietenoase în care să emigrăm în cazul în care Eugen Durbacă va redeveni primar la Galaţi.

Locul 5: Madagascar. Nu ştim mare lucru despre această ţară, dar cu siguranţă nu poate fi mai rău decât în Galaţiul condus de Eugen Durbacă.

Locul 4: Congo. Este o ţară folosită adesea ca sperietoare pentru românii îngroziţi că la conducere ar putea ajunge un personaj odios. Partea bună este că acolo nu sunt probleme cu termoficarea pentru că e cald pe toată perioada anului.

Locul 3: Siria. În ciuda războiului, Siria este oricând o opţiune pentru gălăţenii care caută să aibă parte de un trai liniştit. După cum se ştie, mai toţi sirienii îşi permit vacanţe de lux în insula grecească Lesbos.

Locul 2: Peru. Nu oferă cine ştie ce avantaje faţă de traiul în Galaţi, dar avantajul major e că se află foarte departe de oraşul în care trăim acum.

Locul 1: Burundi. Această ţară nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este pe antepenultimul loc în clasamentul celor mai puţin dezvoltate ţări din lume. Deci e bine faţă de Galaţi.

Marius Stan, candidat oficial: „Am aceleaşi şanse ca şi Oţelul să mai ia o dată campionatul”

La depunerea oficială a candidaturii pentru primăria municipiului Galaţi, Marius Stan a fost foarte optimist în ce priveşte şansele sale de reuşită în lupta electorală. În urmă cu patru ani, Stan avea exact aceleaşi şanse ca şi Oţelul în 2011 să câştige campionatul. Iar acum situaţia pare să se prezinte la fel: „Aşa este, în 2011 nimeni nu ne dădea şanse să câştig titlul cu Oţelul şi uite că am izbutit. Un an mai târziu, am produs o surpriză similară în politică şi am câştigat alegerile locale. Şi acum e la fel. Am aceleaşi şanse să ies din nou primar ca şi Oţelul să câştige din nou titlul în Liga I. Şi nu în viitorul îndepărtat, ci chiar în acest sezon”, a comentat însă primarul Galaţiului, Marius Stan. Motivul pentru care, crede Stan, gălăţenii sunt decişi să îl realeagă este faptul că şi-a îndeplinit toate promisiunile făcute în campania din urmă cu patru ani. „Am făcut tot ce am promis. Ar mai fi fost câteva lucruri, de făcut, cum ar fi Tunelul, Noul Stadion, Noua Primărie şi, în general, Noul Galaţi, dar sunt convins că gălăţenii îmi vor da încă o şansă ca să duc proiectele la bun sfârşit.”

Soluţia tehnocrată a lui Cioloş: La Galaţi se va face tunel peste Dunăre, iar Brăila va construi un pod pe sub Dunăre

Guvernul României a dat undă verde pentru ambele proiecte de traversare a Dunării. Astfel, şi Brăila, şi Galaţiul vor avea propria infrastructură pentru fluviu. Din greşeală, însă, cele două proiecte au fost amestecate, iar acum inginerii trebuie să găsească soluţii tehnice pentru ambele lucrări. „Veste bună este că Guvernul va finanţa şi tunelul, şi podul. Veste proastă e că Brăila trebuie să facă pod pe sub Dunăre, iar Galaţiul tunel pe deasupra. Nu e imposibil, dar trebuie muncă multă din partea inginerilor din cele două oraşe”, a explicat premierul Dacian Cioloş.

Primatul Chiquita

Pamflet în versuri

Fracţii ordinare (0 supra 0) de Submarin Cosorescu

Ce multe fracţii...numai fracţii ordinare:

doar panarame şi ciurucuri în extaz...

şi nu au stres, nu au nimica, nu au treabă

în contratimp, contracurent sau contrabas!

 

Ce mulţi coţcari simandicoşi se furişează

şi pe la colţ şi pe la scară şi pe gang,

după bârlog de trăncănit şi fezandare...

ce handralăi cu supra/scoarţă de bitang!

 

Nişte-altoiţi pe inutil, pe şmecherie,

cu-apucături de cicisbeu acrocefal...

fereşte, doamne, de-alde scârnă şi de alde

zgârie-brânză...delicat, fundamental!

 

Până la gât e plină ţara cu-alde buftea,

cu aguride, hojmalăi şi secături...

ce hărmălaie-i la intrări/ieşiri bucale:

guri spurcătoare...eu le-aş zice anverguri!

 

Hibrizi păliţi de „suflu nou”, de tândălire

şi de sictir în algoritm nimicitor...

potop de fracţii şi refracţii ordinare

de la popor, pentru popor, contra popor!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Chiquita deja sărbătoreşte victoria în alegerile locale

 

Marius Stan a terminat de dărâmat în Galaţi. Tot!

Doliu în lumea funcţionarilor publici:

Liberul de Paşti se contopeşte cu cel de 1 mai

Funcţionarii din Primăria Galaţi şi de la Direcţia de Finanţe Publice sunt în pragul depresiei după ce au aflat că anul acesta liberul de 1 mai se va contopi cu cel de Paşti. „De când au aflat vestea, oamenilor nici nu le mai vine să se prezinte la serviciu. E cu adevărat dramatic, aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani. Nu ştiu cum vom trece de acest moment”, a explicat Virgil Sărbătoare, lider de sindicat. Dar asta nu e tot. Funcţionarii gălăţeni se plâng că, de fapt, sunt trei „libere” care se suprapun în aceeaşi zi. „Ce e cu adevărat dramatic e că ambele zile libere pică într-o duminică, când oricum eram liberi. Deci asta e cu adevărat dureros pentru noi. Ideal ar fi fost ca Paştele să fie luni, iar marţi şi miercuri să stăm acasă pentru că sunt zilele a doua şi a treia de Paşti, iar joi să pice 1 mai. În acest fel mai rămânea doar ziua de vineri, care oricum e cu program scurt, deci nu se punea”, a declarat Doamna Varvara, de la Ghişeul 6. Funcţionarii gălăţeni au semnat deja o petiţie on-line prin care cer Guvernului să nu mai pună ziua de Paşti duminica şi, în orice caz, niciodată pe data de 1 mai. Guvernul tehnocrat a anunţat că va lua în discuţie propunerea, dar că pentru anul acesta nu se mai poate face nimic.

Unu Mai Prost

Am putea scăpa definitiv de brăileni

Passage va deschide şaormărie şi la Brăila Mall

După ani buni în care oraşul Galaţi a fost pângărit de prezenţa vizitatorilor sau chiar a emigranţilor din Brăila, iată în sfârşit o veste bună. Passage va deschide o şaormărie şi în Brăila Mall, astfel încât este foarte posibil să nu mai prindem picior de brăilean prin Galaţi de acum încolo. „Noua şaormerie nu se adresează neapărat brăilenilor, cât mai ales gălăţenilor. După mai multe studii de piaţă pe care le-am efectuat, am ajuns la concluzia că dacă brăilenii au şaorma de calitate la ei în oraş nu se vor mai deplasa la Galaţi, iar oraşul nostru se va curăţa. În plus, e foarte probabil să dăm tunul din punct de vedere economic acolo”, a explicat Hakhan Şurub, director de dezvoltare Passage.

Şaurma Scapă Turma

 

Dilemă teribilă în PSD

De 1 mai mâncăm mici sau stufat de miel?

Pesediştii sunt de-a dreptul bulversaţi de faptul că anul acesta Paştele pică pe 1 mai. Pentru că cele două zile se suprapun, meniul de la chiolhanul de duminica viitoare încă nu a fost stabilit. „Chiar nu ştim ce să facem. De Paşti se mănâncă miel şi ouă roşii, dar, pe de altă parte, de 1 mai se mănâncă mici. Nu ştim cum să o scoatem la capăt. Dacă mâncăm mici, ne acuză electoratul că nu suntem creştini. Dacă mâncăm pască, suntem acuzaţi că nu suntem socialişti. Oricum am da-o, tot nu iese bine”,a declarat Florin Pâslaru, specialist în chiolhanuri la PSD Galaţi. Preşedintele Dan Nica pare să fi găsit soluţia de compromis. „O să mâncăm răcitură şi cârnaţi de porc, aşa cum facem de Crăciun. Nimeni nu ne poate acuza că suntem rău-intenţionaţi”, a declarat Dan Nica.

Dan Micu Mielu

Gălăţenii vor ca Sărbătoarea Scrumbiei să fie după Paşti

„Abia atunci vom avea ouă să aruncăm în Pâlsaru”

Un sondaj de opinie realizat la Galaţi a scos la iveală faptul că oamenii îşi doresc ca Sărbătoarea Scrumbiei să fie pusă după Paşti. Motivul este unul simplu. „Se ştie că e cam singura zi din an în care Pâslaru poate fi văzut în public. Dar pică prost pentru că noi ţinem toate ouăle pentru Paşti. Deci nu le putem folosi la adevărata lor capacitate. Dacă ar fi după Paşti am avea suficiente ouă, atât colorate, cât şi crude, cu care să îl întâmpinăm pe domnul Pâslaru”, a explicat Relu Păunaş, specialist în comunicare. Şansele ca Sărbătoarea Scrumbiei să fie pusă după Paşti depind, totuşi, de rezultatul pe care PSD îl va obţine la alegerile locale. „Dacă PSD va câştiga vom suferi din nou încă patru ani”, a mai spus Relu Păunaş.

Pace Ouă!

Record de împărtăşanii la Cudalbi:

„Acum, doar la biserică mai găseşti băutură”

Cudălbenii s-au îngrămădit zilele acestea la biserica din comună ca să se împărtăşească. Motivul nu este legat, însă, de apropierea Paştelui, ci de lipsa băuturii. „Este perioada în care se termină tot vinul, iar oamenii apelează şi ei la soluţii de compromis”, a declarat Mitică Păhărel, cudălbean.

Pahar DiVin

Marius Stan promite solemn:

„Cât voi mai fi primar, nu vor mai fi probleme cu căldura”

Primarul Marius Stan promite că a rezolvat definitiv problema căldurii în Galaţi. „Cât timp voi mai fi eu primar, nu veţi mai auzi pe nimeni că se plânge de frig în Galaţi. E încă o problemă pe care am rezolvat-o. Să nu îi mai aud pe cârcotaşi”, a spus Marius Stan.

Termofrecare de Mentă


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 2812 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.