Ziua copilului turc, sărbătorită şi la Galaţi

Ziua copilului turc, sărbătorită şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sărbătoarea tradiţională a copilului din Turcia, „23 Nisan Çocuk Karnavali”, Ziua Copilului, va fi sărbătorită astăzi şi la Galaţi, unde micuţii de etnie turcă vor petrece şi se vor bucura, fiecare participant la acest carnaval aducând şi un prieten de etnie română, am aflat de la publicista şi profesoara Gulten Abdulla Nazare, preşedinta filialei gălăţene a Uniunii Democrate a Turcilor din România, organizatoare a evenimentului. Astfel, „Carnavalul 23 aprilie pentru copii”  se va desfăşura azi, 23 aprilie, de la ora 12,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Participanţii vor putea admira o expoziţie de desene ale copiilor, se vor bucura de jocuri şi surprize.

Dna Abdulla Nazare va prezenta cu această ocazie şi o nouă ocazie de mândrie pentru comunitatea turcă din România, cu o victorie a unei tinere în vârstă de 20 de ani din Constanţa: Elif Memet (foto din „Reporter NTV” - Neptun), studentă la Columbia University, a fost aleasă de reputatul economist evreu-american Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, care îi va coordona cercetarea pe tema inegalităţii economice globale.

Şefă de promoţie la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, românca de etnie turcă beneficiază integral, datorită „rezultatelor sale excepţionale”, de o bursă la prestigioasa universitate americană. Ea a fost invitată şi la Casa Albă.

Citit 1318 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.