AMENZI usturătoare pentru pietonii grabiţi

AMENZI usturătoare pentru pietonii grabiţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 500 de persoane au fost sancţionate pentru că au ocolit marcajele pietonale


Pietonii se învaţă greu să circule corect pe străzi, în ciuda faptului că una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere o reprezintă traversarea neregulamentară, iar poliţiştii sunt de multă vreme cu ochii pe cei care sfidează această regulă elementară de trafic. Numai săptămâna trecută, 502 persoane au fost depistate în timp ce treceau străzile prin locuri unde şi-ar fi pus în pericol propria siguranţă sau pe cea a traficului vehiculelor. Toţi aceştia au primit amenzi, valoarea sancţiunii pentru o astfel de ispravă fiind de 2-3 puncte amendă, conform Codului Rutier, ceea ce presupune că pragul minim trece de 200 de lei.

"Poliţiştii au pus un deosebit accent şi pe felul în care conducătorii auto acordă prioritate în trafic, în 77 de situaţii aplicând amenzi pentru cei care nu au respectat această regulă vizavi de vehicule sau pietoni. În 71 de cazuri s-au aplicat sancţiuni pentru lipsa centurii de siguranţă, 91 de şoferi au fost amendaţi pentru că circulau cu viteză prea mare, iar 41 pentru că nu aveau acte", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Valoarea totală a celor 910 amenzi aplicate a depăşit 200.000 de lei, sancţiunile fiind dublate în cazul a 124 de şoferi şi de reţinerea permisului de conducere. 16 conducători auto, care aveam maşinile în neregulă, au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare, urmând să şi le recupereze după ce trec, pentru revizie, pe la RAR.

Permisul nu e opţional!

Asta au crezut şase persoane care au urcat la volan deşi nu deţineau carnet de conducere şi sunt acum în vizorul organelor de cercetare penală. Într-unul din cazuri, şoferul fără carnet a provocat o tragedie rutieră, soldată cu moartea unui tânăr de 26 de ani. Accidentul a avut loc la Slobozia Conachi, iar cel care a ucis şi a rănit alţi doi oameni fără a avea permis se află sub control judiciar. Alţi patru şoferi, depistaţi în trafic săptămâna trecută, sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Citit 1620 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2016 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.