Parcul de la Turnul de televiziune, transformat în plajă

Parcul de la Turnul de televiziune, transformat în plajă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

A venit vara şi gălăţenii au realizat că oraşul de la Dunăre, înconjurat de ape, nu mai are nicio plajă publică, capabilă să îi primească în condiţii optime. Aşa că au luat cu asalt parcurile din oraş. Cel mai accesibil: parcul de la Turnul de Televiziune, poate şi datorită faptului că nu e atât de populat şi se află fix lângă fosta plajă, stârnindu-le nostalgii celor mai în vârstă. În plus, plaja e gratis: îţi aduci prosopul sau scaunul de acasă şi te expui la soare. E drept, nu ai pic de apă, decât cea din bidon, dar nici la Plaja "Dunărea" nu aveai, plăteai intrarea doar pentru nisip.

Aşa că, în weekend, cei adaptabili şi dornici să se bronzeze se prezintă, dis-de-dimineaţă, în parcul de la turn, ca să se bronzeze cât mai aproape de Dunăre. "Locuiesc în apropiere şi mergeam foarte des la această plajă, chiar şi după ce a fost închisă, pentru că încă mai erau duşurile. Având în vedere că acum nu mai există acolo nicio sursă de apă şi buruienile au dat năvală, nu-mi rămâne decât să vin aici mă bronzez", ne explică Irina Sava, 19 ani. "Păcat că au închis bazinul, nu ne permitem să mergem mereu la piscinele private", ne-a spus şi Elena Serea, 26 de ani.

Mare diferenţă faţă de ce era în ultimul an la Plaja "Dunărea" nu e: nu sunt duşuri şi am înlocuit nisipul cu pământ. Doar iarba destul de mare, care adăposteşte toate gângăniile posibile, ar putea să-i împiedice pe cei dornici de plajă să se aventureze aici, că de privirile mirate ale unor trecători, care nu s-au obişnuit încă cu plaja ad-hoc, nu se jenează nimeni.

La Turn, vin şi tineri, şi vârstnici. Cu scaunul de pescuit sau cu păturica. Cu apă la bidon şi cu mâncarea după ei. O privelişte ciudată pentru cineva care se gândeşte că acolo e un loc public, unde oamenii ies la plimbare ceva mai îmbrăcaţi. Unii trecători nu sunt tocmai încântaţi de toate acestea. "Eu lucrez la o firmă de lângă Turnul de Televiziune şi chiar sunt deranjată de cei care stau întinşi aici, aproape dezbrăcaţi. Nu mi se pare normal, nu-mi face plăcere să văd aşa imagini de fiecare dată când ies în pauză. Nu este locul potrivit pentru a face plajă!", spune cu vehemenţă Gabriela Hâncu. "Îmi aduc nepoţii în parcul acesta în fiecare după-amiază şi este scandalos ceea ce văd. Nu ştiu de ce nu se iau măsuri, e inadmisibil ca într-un loc unde sunt prezenţi copii şi unde ei ar trebui să se joace, domnişoarele să stea întinse la soare, aproape goale", ne povesteşte revoltată Gina Popa, 49 de ani.

Situaţia e, deocamdată, fără ieşire: într-o ţară civilizată poţi sta pe iarbă la soare. Legea nu prevede şi cât de îmbrăcat trebuie să fii. Iar oamenii care vin să facă plajă la Turnul de Televiziune chiar nu au alternativă. Aşa că, deşi nu este permis să faci plajă în locuri publice, tinerii ignoră avertismentele. Până când? Până când noua conducere a Primăriei va conştientiza că e inadmisibil ca un oraş port la Dunăre să nu aibă un bazin civilizat, unde cetăţenii plătitori de taxe şi impozite să se bucure de soare, apă şi nisip!

Citit 12293 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2016 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.