"Piaţa ruşilor" din Micro 17 se modernizează
Foto: Foto: Ruxandra Podlisnic

"Piaţa ruşilor" din Micro 17 se modernizează
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O mică rază de soare va apărea într-un cartier de care autorităţile par să fi uitat până şi în campaniile electorale: uneia dintre cele mai cunoscute pieţe din Galaţi, "Piaţa ruşilor" din Micro 17, i-a venit rândul să fie modernizată. Era şi timpul. A fost construită în 1995, vremuri "de tristă amintire", când toate construcţiile din Galaţi păreau să nu cunoască altceva decât tabla şi confecţiile metalice, gen chioşcuri şi garaje.

"Din motive care nu ţin de Administraţia Pieţelor, autorizaţia de modernizare a fost obţinută abia în data de 23.09.2015", spune directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia, care continuă: "În prezent, caietul de sarcini este introdus pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, urmând ca în cursul lunii septembrie să se desemneze societatea care va începe modernizarea. Investiţia se întinde, conform autorizaţiei, pe o perioadă de doi ani şi constă în extinderea şi modernizarea a şapte corpuri de clădire (spaţii comerciale) în suprafaţă totală de 1.312 mp. Toate spaţiile comerciale modernizate vor fi dotate cu utilităţile necesare desfăşurării unui comerţ civilizat (apă, canalizare, grupuri sanitare, posibilitatea încălzirii şi instalaţii de aer condiţionat)".

Corpul G, de exemplu, unde, în prezent, sub o copertină improvizată în suprafaţă de 500 mp, îşi desfăşoară activitatea societăţi comerciale cu produse industriale şi de uz casnic, se va transforma într-o hală cu toate condiţiile pentru un comerţ civilizat. De asemenea, se vor sistematiza aleile pietonale, afirmă directorul Administraţiei Pieţelor. Valoarea estimată a acestei investiţii se ridică la aproximativ trei milioane lei, fără TVA.

Investiţii şi în Piaţa de gros din Calea Basarabiei

Programul de investiţii al Administraţiei Pieţelor pentru anul 2016 vizează şi alte pieţe din Galaţi. Prima dintre acestea va fi Piaţa de gros din Calea Basarabiei, unde hala de legume fructe va fi modernizată, pentru crearea condiţiilor de conservare a produselor pe timp de iarnă. De asemenea, la solicitarea comercianţilor, vor fi construite alte spaţii de depozitare în aceeaşi piaţă - investiţie care, deocamdată, se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. În aceeaşi fază, de obţinere a autorizaţiei de construire, se află şi modernizarea spaţiilor comerciale din piaţa cartierului Micro 40.

"Se poate spune că nu există piaţă agroalimentară în municipiul Galaţi care să nu fi trecut printr-un proces de modernizare, astfel încât condiţiile create să-i satisfacă atât pe comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în pieţe, cât şi pe consumatorii gălăţeni", încheie directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.

În pieţele gălăţene îşi desfăşoară activitatea de comerţ peste 1.730 de societăţi, producători şi persoane fizice autorizate.

        

Citit 13355 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.