S-a înregistrat primul deces

S-a înregistrat primul deces
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În opt luni, 101 cazuri *

Ieri seară, în judeţul Galaţi a fost confirmat primul deces cauzat de infectarea cu virusul A/H1N1. Femeia care a murit avea 29 de ani, şi nu prezenta antecedente medicale serioase. Din nefericire, însă, boala a evoluat atât de rapid încât viaţa nu i-a mai putut fi salvată.

Pacienta a decedat în serviciul de Terapie Intensivă  a Spitalului Clinic de Urgenţă, secţie la care mai erau internate, ieri după-amiază, alte trei persoane care prezintă simptomele infectării cu virusul A/H1N1.

Tot la Terapie Intensivă este şi o femeie în stare gravă, în cazul căreia s-a confirmat deja îmbolnăvirea.

„Am primit confirmarea a încă cinci îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore. Printre cei care au contractat boala se numără şi o persoană internată la Reanimare cu alte afecţiuni colaterale - obezitate şi insuficienţă cardiacă”.

„De asemenea, avem şi o suspectă de gripă sezonieră în cazul căreia s-a dovedit infectarea cu A(H1N1) şi care a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi.

Printre pacienţii internaţi la Terapie Intensivă se numără şi câţiva care au în continuare nevoie de ventilare mecanică pentru a putea respira.

Problema aparatelor de ventilaţie defecte, despre care v-am informat şi ieri, nu a fost încă rezolvată, iar potrivit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, soluţia se află în mâinile firmei importatoare.

„Ne confruntăm cu un număr mare de cazuri şi lucrăm în condiţii tehnice extreme. Este regretabil să constat că o firmă internaţională, care a adus în ţară aparatura de înaltă performanţă, împiedică repararea ei la timp din cauză că nu s-a făcut contract de service”.

„Cred că serviciile noastre ar trebui să aibă şi asemenea cazuri în vizor, pentru noi avem totuşi pielea albă, nu suntem o ţară bananieră. Afară ninge…”.

Potrivit datelor care ne-au fost oferite de directorul DJSP, numărul gălăţenilor care au contractat virusul gripei noi, din aprilie până în prezent, s-a ridicat la 101.

Citit 1577 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.