"Părerea ta contează" | Cum au primit cititorii modificarea formatului "Vieţii libere"

"Părerea ta contează" | Cum au primit cititorii modificarea formatului "Vieţii libere"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aşa cum ştiţi, pe 23 decembrie 2016, cotidianul "Viaţa liberă" a ales să întâmpine cel de-al 28-lea an de apariţie cu un nou format. Am modificat dimensiunile şi implicit designul, pentru a răspunde unor cerinţe funcţionale ale timpurilor în care trăim.

Prin intermediul concursului "Părerea ta contează", pe care l-am găzduit la începutul acestui an, am aflat cum au primit cititorii aceste modificări. Marea majoritate a celor care au participat, respectiv 82 la sută, au salutat trecerea la noul format, argumentându-şi opinia şi oferindu-ne sugestii pentru îmbunătăţirea conţinutului editorial şi a graficii. 10 la sută dintre cei care au răspuns la solicitarea noastră au respins noul format, iar restul de 8 la sută nu au avut nicio opinie.

Fiecare secţiune a ziarului a fost analizată. Cititorii au solicitat mai multe date financiar-bancare, elemente de politică externă, ştiri utilitare din diverse domenii, o frecvenţă mai mare a reflectării evenimentelor din educaţie şi cultură. În funcţie de afinităţile fiecăruia, ni s-a cerut şi un volum mai mare de informaţii din domeniul istoriei oraşului şi judeţului, o popularizare a locurilor de interes turistic din judeţ şi din ţară, a locurilor de pescuit, dar şi o selecţie de reţete culinare româneşti. De asemenea, am primit felicitări pentru preocuparea noastră în ceea ce priveşte educarea civică şi în spirit comunitar, de oglindire a realităţii prin campanii şi rubrici permanente.

Conform majorităţii celor care şi-au spus părerea, ziarul este mai practic, mai uşor de răsfoit, cu o structură mai aerisită, iar din punct de vedere al conţinutului este critic, imparţial şi corect. Grafica este ceva mai controversată, din cauza titlurilor şi fotografiilor mai mari, a marcajelor de pagină şi a fonturilor diferite de cele din vechiul format. Contestatarii noului format au menționat lipsa textelor de mare anvergură, modificările de structură şi ale dimensiunilor, considerate inadecvate de către aceştia.

Zona de magazin, cea zilnică sau cea aferentă suplimentului de vineri, a fost de asemenea rearanjată, iar cea de jocuri a rămas la acelaşi nivel de dificultate, lucru care poate a nemulţumit o parte din audienţă. Am păstrat însă zona de lifestyle, am ajustat programul tv şi am tratat subiecte de interes.

Primul pas, cel mai important, de modernizare a cotidianului "Viaţa liberă" a fost făcut. Fiecare sesizare a cititorilor noştri este analizată, documentată şi i se alocă atenţia cuvenită. Ziarul, prin redactori, tehnoredactori şi tipografi, îmbunătăţeşte constant elementele de comunicare cu cititorii şi designul. Le mulţumim pentru opinii tuturor celor care au participat la concurs, atât celor care ne susţin cât şi celor care ne critică, dar continuă să ne citească zilnic.

Citit 1121 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.