APEL UMANITAR. Petru are nevoie de operaţie pentru a putea merge

APEL UMANITAR. Petru are nevoie de operaţie pentru a putea merge
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În vreme ce colegii şi prietenii săi merg pe bicicletă, aleargă sau joacă fotbal, Petru poate parcurge cu greu chiar şi câţiva paşi. Pentru băiatul de 13 ani, din Pechea, copilăria a însemnat, cu precădere, lungi şi chinuitoare perioade de spitalizare şi de recuperare după operaţii. Boala de care suferă s-ar putea însă ameliora simţitor, dacă ar avea şansa să ajungă într-un spital din Turcia. Când avea doar şase luni, părinţii lui Petru Ionel Andrei au aflat că băiatul lor suferă de parapareză flască cronică asimetrică, prin afectare de nerv sciatic şi femural, boală care cauzează slăbiciune musculară, mişcări anormale şi menţinerea cu greu a echilibrului. Au urmat ani de tratament, operaţii şi lungi perioade de recuperare. Ca urmare a perseverenţei pe care a arătat-o şi ajutat şi de părinţi, Petru reuşeşte totuşi să se mişte, chiar dacă o face cu deosebită dificultate.

"Am mers la recuperare cu el în multe spitale şi centre din ţară. Când reveneam acasă, după astfel de şedinţe, făceam cu el exerciţii, de două ori pe zi. Recuperarea este foarte importantă, pentru că altfel masa musculară i se atrofiază", a spus Tincuţa Andrei, mama băiatului.

Salvarea ar putea veni din Turcia

În urmă cu aproape doi ani, Petru a fost operat, montându-i-se un fixator pentru alungirea piciorului. Recuperarea a fost deosebit de chinuitoare, manevrarea şuruburilor acestui dispozitiv provocându-i dureri greu de imaginat. Acum, operaţia ar trebui repetată, însă părinţii au aflat că mai există şi alte abordări terapeutice. Din păcate, astfel de proceduri nu sunt disponibile în ţară.

În schimb, un spital din Turcia s-a oferit să-i facă lui Petru investigaţii amănunţite, pentru a determina ce opţiuni de tratament are. Cheltuielile necesare deplasării se ridică însă la aproximativ 7.000 de euro, bani de care familia Andrei nu dispune.

Până în prezent, cu ajutorul rudelor şi al cunoscuţilor, s-a adunat suma de 1.000 de euro. Mai mult, SC Company Med, prin asociaţia "Pro Ada-Mi", a donat deja 5.000 de lei, de unde rezultă că ar mai fi nevoie de aproximativ 5.000 de euro.

Îl puteţi sprijini pe Petru prin donaţii făcute în conturile RO53BRDE180SV12156991800, în lei, şi RO79BRDE180SV12157441800, în euro, ambele deschise la BRD, pe numele Petru Ionel Andrei.

Fiind pasionat de matematică, Petru îşi doreşte să urmeze un liceu de informatică. Ajută-l să-şi realizeze visul!

Citit 9758 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.