PAMFLET | Ce a explodat şi de ce? Explicaţii pentru bubuitura de marţi

PAMFLET | Ce a explodat şi de ce? Explicaţii pentru bubuitura de marţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru că niciuna dintre autorităţile locale nu oferă vreo explicaţie cu privire la bubuitura care ne-a zguduit marţi după-amiază, nu ne rămâne decât să ne dăm cu părerea. Iată care sunt cele mai probabile explicaţii, într-o ordine aleatorie.

Nicolae Bacalbaşa a mâncat multă fasole

Prima variantă este că pesedistul suspendat Nicolae Bacalbaşa este responsabil cu bubuitura de marţi. Potrivit unor apropiaţi, în ultimele zece zile Bacalbaşa a mâncat numai fasole, mazăre, iaurt, prune şi a băut mult lapte. Din câte se pare, fostul preşedinte CJ Galaţi nu apucase să iasă cât a stat la Bucureşti, iar când a venit la Galaţi a reuşit să se descarce. „Este foarte probabil ca de la asta să fi fost zgomotul acela. Şi ferestrele mele s-au zgâlţâit, iar apoi în Galaţi am simţit şi un miros pătrunzător”, a spus Gheorghe, locuitor din Micro 39. Supoziţia este susţinută şi de o avarie raportată marţi seară de Apă-Canal. „Am avut parte de o reţea de canalizare infundată, care ne-a luat vreo 24 de ore să o rezolvăm”, a spus şi un lucrător de la Apă-Canal. Mulţi analişti politici s-au şi grăbit să comenteze ipoteza. „Pare că stă în picioare. Doar aţi văzut ce fel de lucruri îi ies pe gură în Parlament. Elimină prin toate supapele pe care le are la dispoziţie”, a spus Renato Castravete, specialist în comunicare.

Au venit extratereştrii să-l ia înapoi pe Pâslaru

O altă variantă ar fi că o navă extraterestră a intrat în atmosferă în zona noastră pentru a-l lua înapoi pe Florin Pâslaru. „Mulţi bănuiau că Pâslaru e din altă galaxie, cel puţin după cum arată şi după cum se comportă. L-au lăsat să ne studieze vreo 30 de ani, acum are toate informaţiile şi se poate întoarce la civilizaţia lui cu date importante”, a explicat Alexandru Mironov. De altfel, şi această ipoteză este susţinută de o serie de alte amănunte. De exemplu, nimeni nu l-a mai văzut pe Pâslaru de la începutul acestei săptămâni. „A dispărut pur şi simplu. Nu a mai auzit nimeni nimic de el. În mod curios, chiar de marţi la prânz. Posibil să se fi întors acasă”, a spus enigmatic unul dintre vecinii lui Pâslaru.

Dan Nica a mai dat un tun

Varianta la care toată lumea se gândeşte, dar pe care nimeni nu are curaj să o rostească este faptul că Dan Nica ar fi dat în sfârşit un tun după câţiva ani de când s-a lăsat. „De la tunul cu Microsoft, parcă intrase într-un con de umbră. Noi am crezut că s-a lăsat, dar e posibil să fi fost doar liniştea de dinaintea furtunii. Trecuse ceva timp de la ultimul tun, aşa că e posibil ca ăsta să fi fost unul cu adevărat mare: de aici şi zgomotul asurzitor. Din păcate, vom afla amănunte abia peste câţiva ani, când se vor desecretiza arhivele de la SRI”, a explicat o sursă din PSD.

Balta The Tun

Pamflet în versuri

Bacalaureat cu zece de Submarin Cosorescu

Eu sunt idiotul care/ tulbură tot cartierul!...

stai aşa, să-mi scriu siviul,/ mintenaş să mă prezint:

am făcut şcoli cât cuprinde/ capul meu tare ca fierul,

gol-goluţ fiindcă tata/ m-a montat mache fiind!

Am o şcoală generală/ de gherţoi şi de lichele,

un liceu de treacă-meargă.../ sunt deştept, sunt cizelat

când va face plopul mere/ şi răchita micşunele...

mă ocup cu decibelii:/ cap îngust, bun-simţ pătrat!

Bacalaureat cu zece/ am luat la toate-aceste

calităţi fără de care/ nu pot fi contemporan

cu toţi chiompii şi flecarii/ cei ajunşi hotarnici peste...

vai de mama ei de urbe/ cu miros precambrian!

Nu mă doare nici în alfa,/ nu am junghi nici în omega,

eu sunt cel care distruge/ linişte şi sănătate!...

Ca să am loc de manevră,/ am zvârlit biblioteca

şi am pus în loc dosarul/ cu idei de nevertebrate!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

SECRETOMANIE. Pucheanu: „Ştiu, dar nu pot spune” 

Evident, pentru că este primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu ştie tot ce se întâmplă în oraşul lui. Ştie, aşadar, şi ce anume a explodat. „Ştiu, dar nu pot să spun. V-aş spune, dar pe urmă ar trebui să vă ucid. E o chestiune de siguranţă naţională, nu putem să facem declaraţii publice pe acest subiect. Umanitatea încă nu este pregătită să afle acest adevăr. Poate peste 100 de ani o să vă spun”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Adevărul de Ceară

SCENARII. Variante demne de menţionat

Chiar dacă nu sunt atât de probabile ca ipotezele expuse până aici, mai sunt câteva variante pe care e bine să le luăm în calcul. Sigur, sunt ceva mai improbabile, dar nu se ştie niciodată.

Viorel Ştefan a scăpat portofelul pe jos. Se poate ca actualul ministru al finanţelor să îşi fi scăpat portofelul plin cu bani. Evident, un astfel de scenariu atrage după sine şi o bubuitură groaznică, întrucât aşa se întâmplă când scapi ceva greu pe jos.

A explodat Brăila. Nu e deloc imposibil, la câte improvizaţii au făcut brăilenii la instalaţiile electrice şi de gaz. Apropo, poate cineva să confirme că Brăila e la locul ei?

Vladimir Putin s-a apucat de cântat la tobă. Şi unde altundeva ar putea să exerseze, să facă zgomot, decât la graniţă, ca să îşi deranjeze vecinii? Îl rugăm să folosească amplificatoare mai umane.

Nervos că nu a fost lăsat să intre, cineva a trântit uşa de la Rai. Dacă Raiul există (puţin probabil, dar hai să admitem de dragul ipotezei), atunci cineva ar fi putut să forţeze o intrare prin efracţie. Sfântul Petru l-a prins şi l-a poftit afară, iar omul a izbit uşa după el.

Viorel Şteban

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 10533 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2017 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.