Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai devreme

Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai devreme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că în noua lege a pensiilor va exista o prevedere care vizează mamele cu trei sau mai mulţi copii. Acestea din urmă ar urma să se poată pensiona cu şase ani mai devreme decât vârsta impusă.

Olguţa Vasilescu a spus că măsura va fi discutată în întreaga ţară cu organizaţiile de pensionari şi că mai multe variante ale Legii pensiilor au fost finalizate, cea finală urmând să fie aleasă de coaliţia de guvernare. Abia apoi aceasta va fi trimisă Parlamentului. Ministrul Muncii a făcut o estimare privind posibila intrare în vigoare a noilor reguli, spunând că dacă aceasta va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis, ar putea fi adoptată în decembrie.

Citit 2307 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 21:16

1 comentariu

 • postat de CAZ CONCRET
  Vineri, 25 August 2017 05:06
  Si daca au facut copiii DUPA varsta de pensionare, primesc banii de pensie retroactiv pentru perioada scursa de la iesirea la pensie si pana la nasterea celui de-al treilea, patrulea copil ... (samd) ?
  Cum se calculeaza mai exact ?!
  Intreb lucrul asta pentru ca, in lumina noii legi, cu siguranta, multe persoane trecute de varsta pensionarii se vor apuca de facut copii ca sa poata beneficia de aceste avantaje .
  Legea se aplica si in cazul infierilor ?
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.