Căldură cu poticneli, pentru gălăţeni

Căldură cu poticneli, pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După mai multe zile în care Electrocentrale (CET) s-a confruntat cu o avarie majoră la una dintre magistralele principale, dar şi alte defecţiuni la instalaţiile pe care le deţine, iar Calorgal a avut, la rândul său, o serie de avarii la reţeaua de distribuţie a energiei termice, căldura ar putea ajunge, începând de astăzi, în apartamentele tuturor gălăţenilor branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Ieri după-amiază erau repuse în funcţiune aproape 100 dintre cele 114 puncte termice, care deservesc cele peste 19.000 de apartamente racordate la sistemul public de termoficare. "În ultimele 24 de ore, cu sprijinul SC Electrocentrale Galaţi SA, echipele Calorgal au pus în funcţiune încă 24 de puncte termice. În următoarele ore, lucrăm pentru deschiderea celorlalte 18 puncte termice aflate în manevrele de pornire, pe măsură ce parametrii agentului termic furnizat de SC Electrocentrale Galaţi SA (82 de grade Celsius/ 1.300 de metri cubi debit) se vor propaga pe ultimii aproximativ şase kilometri din magistrala de termoficare", a anunţat, luni, în jurul prânzului, purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache.

Chiar dacă CET a reluat furnizarea de agent termic la 1 noiembrie, pentru prima dată după mulţi ani, iar gălăţenii ar fi trebuit să primească energie termică în cel mult două zile de la repornirea sistemului, se pare că reţelele vechi nu pot funcţiona fără poticneli.

Citit 3729 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2017 17:55

6 comentarii

 • postat de Mitica Pamfilica
  Vineri, 10 Noiembrie 2017 18:34
  5.13.146.***
  Dupa toata aceasta ,,topaiala'' ..... da caldura ,ia caldura pe 30 nov. ne vom trezi cu facturi de vom ingheta la propriu privindu-le..inca nu stim ce pret va avea o G.CAL ,asociatile nu au fost instintate.De la începutul lunii adica de pe 01. nov caldura in asoc. noastra nu a functionat mai deloc...ba punctul termic are avarie,ba in bl. sa spart nu stiu ce teava ..se repara teava bl. pornim caldura si ????fsssssssssssss se sparge distributia punctului termic.Apoi stimata conducere Calogal daca o tineti tot asa veti incasa banii de la asoc. când va zbura porcu ..de la conducere..veti plange iar ca nu va luati salarile....ce oferiti aceia primiti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Vineri, 10 Noiembrie 2017 07:40
  82.137.12.***
  Draga ELLA am sa iti raspund eu la cateva intrebare ale tale care dpdv meu de vedere sunt deplasate :

  1.Cine a mai ramas la incalzirea centralizata?
  Au ramas toti acei oameni care nu isi permit!
  2.Cei ce au datorii sau penalitati enorme si vor sa mearga tot pe,, moaca''
  Daca puteau , aveau unde munci in acest oras , daca starea sanatatii era buna , daca pensia era mai mare poti fi sigura ca isi plateau tot ce era de platit . ( exceptie fac unii )
  3.Au ramas numai neamurile celor din conducere si toti puturosii aici.Bani dusi pe apa sinbetei.
  Hai zii pe bune? Ai si tu neamuri acolo de stii despre subiect?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Joi, 09 Noiembrie 2017 08:18
  188.24.222.***
  Domnule Robert, Dvs. sunteti acelasi care a postat despre garaje?
  V-am raspuns, dar....
  In cazul de fata sunt de acord si le dau dreptatecu celor care sufera din lipsa incalzirii.
  E trist si delicat...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Robert
  Miercuri, 08 Noiembrie 2017 09:14
  93.122.248.***
  Va chinuiti voi si promiteti multe, iar altii asteapta caldura. Cartierul micro 39 si posibil si celelalte cartiere sunt moarte nu au pic de caldura, faceti intr-un fel si dati-va silinta sa primim si noi caldura, astazi e in data de 8 si nu avem caldura. cei tineri rezista dar ganditiva ca sunt cei batrani ce asteapta caldura, batrani care nu au nicio putere sa isi instaleze acele centrale electrice.
  0
  4
  Raportează
 • postat de ELLA
  Marți, 07 Noiembrie 2017 18:19
  89.137.231.***
  Cine a mai ramas la incalzirea centralizata?Cei ce au datorii sau penalitati enorme si vor sa mearga tot pe,, moaca''.De ce nu s/a tinut de cuvint primarul sa termine cu acest Calorgal?Au ramas numai neamurile celor din conducere si toti puturosii aici.Bani dusi pe apa sinbetei.
  14
  11
  Raportează
 • postat de TeuTonus
  Marți, 07 Noiembrie 2017 15:15
  78.96.255.***
  E un sistem mort de ceva vreme. Mort de-a binelea.
  Banii înghițiți de această adevărată gaură neagră, ar fi transformat radical orașul.
  E un sistem total greșit de la un capăt la altul. Producerea energiei termice se face arhaic, pe o singură sursă. Metodele neconvenționale sunt SF-uri. Transportul se face cu pierderi imense. Distribuția e vai mama ei! Plata și compensarea
  serviciilor consumate e ultima greșeală din lanț.
  Să mai spunem că sistemul a fost manageriat de habarniști? Se știe.
  O comparație: care din voi are nevoie o rablă de mașină cu un consum imens de combustibil și costuri enorme de întreținere, la un preț de mașină nouă?
  Acceptați realitatea! A venit vremea să ne punem creierul la contribuție, să căutăm forme eficiente de încălzire. Adică să nu ardă la buzunar. Eficiente și independente.
  2
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.