LPF putea fi golgeterul Oţelului!

LPF putea fi golgeterul Oţelului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mircea Axente este cel mai bun marcator al Oţelului în actuala ediţie a campionatului, el având două reuşite * Liga Profesionistă l-ar fi putut depăşi, însă, pe nouarul „oţelar”, dacă ar fi „marcat” un 3-0 în contul gălăţenilor în această etapă *

PANDURII TG. JIU – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat duminică, în etapa a VIII-a a Ligii I;

Stadionul „Tudor Vladimirescu” – ora 16.00 (GSP TV);

Echipele probabile:

PANDURII: Mingote – Rusu, Chibulcutean, Martinovici, Cardoso – Păcurar, Stângă, Murgan, Grecu – Stromajer, Raskovici. Antrenor: Sorin Cârţu.

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Ilie – Neagu, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Sălăgeanu – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) – Adrian Vidan (Bucureşti), Dorin Mudura (Oradea); rezervă – Cristina Babadac (Alexandria).

Stan ştia că se va face pace

Timp de mai bine de 24 de ore s-a discutat despre eventualitatea ca Pandurii Tg. Jiu, adversarul de duminică al Oţelului, să nu fie programat din cauza unei datorii a clubului gorjean către Dinamo Bucureşti.

Un milion de euro plus TVA trebuia să achite echipa „minieră” ca să nu aibă de-a face cu meciuri pierdute la „masa verde” şi, în cel mai rău caz, cu excluderea din campionat.

„Ce şansă are Oţelul de a câştiga cu 3-0 această partidă şi de a economisi banii afectaţi acestei deplasări?”. L-am întrebat pe Marius Stan, directorul general al grupării gălăţene, şi m-am trezit cu un zâmbet cu subînţeles: „Pariez că Marin Condescu (n.n. - patronul gorjenilor) va cădea la pace cu Cristi Borcea (preşedintele lui Dinamo)!”

„Noi doar ne frigem…”

Stan nu s-a oprit aici. „Oţelul nu va beneficia niciodată de puncte gratis, însă clubul nostru s-a fript cel puţin o dată: a pierdut cu 0-3 acel joc cu FC Vaslui care ne-a scos în mod brutal din Cupa Intertoto.

Prin urmare, ne ducem acolo ca să jucăm, nu ne va pica nimic din cer”, a adăugat şeful roş-alb-albaştrilor. Joi seară s-a şi întâmplat ceea ce oficialul dunărean intuia perfect: Pandurii şi Dinamo au bătut palma, Liga Profesionistă de Fotbal a constatat „afacerea” şi deplasarea jucătorilor lui Dorinel Munteanu la Tg. Jiu nu mai putea fi pusă la îndoială.

Dacă totuşi s-ar fi ajuns ca Pandurii să piardă cu 0-3, Comisia de soluţionare a litigiilor din cadrul LPF ar fi devenit golgeterul Oţelului din acest campionat, cu trei reuşite!

„Poate am trecut momentul psihologic”

Cu Paraschiv lovit la piciorul stâng şi cu patru-cinci posibili titulari extenuaţi după meciul de lung metraj cu Unirea Alba Iulia (din „Cupa României”), Dorinel Munteanu susţine că nu i se pare imposibilă victoria în fieful „pandurilor”.

Până la urmă, singurele victorii „oţelare” din actuala ediţie a Ligii I s-au produs în deplasare (1-0 la Internaţional Curtea de Argeş, 1-0 la Dinamo). „Eu sper ca succesul la penaltiuri din „Cupa României”, cu paradele de excepţie ale portarului Stoian Kolev, să fie decisiv în tentativa de a depăşi criza de inspiraţie.

Sper ca băieţii să fi trecut, miercuri, momentul psihologic care îi bloca şi îmi doresc să scoatem trei puncte de la Tg. Jiu”, afirmă tehnicianul Oţelului. Jocul de duminică va începe la ora 16.00 şi va fi transmis în direct de GSP TV.

Explicaţie foto: Mircea Axente (dreapta) şi colegii săi nu trebuie să aştepte vreun semn de la Ligă sau din partea arbitrilor pentru a câştiga partida cu Pandurii. Sunt obligaţi să o facă pe propriile forţe

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.