Oţelul respiră: 3-2 la Pandurii!

Oţelul respiră: 3-2 la Pandurii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Paraschiv, cu două goluri, şi o insistenţă soră cu atmosfera de la Socola au scos iarăşi formaţia gălăţeană din groapă * Conduşi încă din primul minut, „oţelarii” au întors soarta partidei după pauză, ieşind din zona hâdă a clasamentului * Antal a reuşit cu această ocazie primul său gol din Liga I *

PANDURII TG. JIU – OŢELUL GALAŢI 2-3 (2-1)

Meci disputat ieri la Tg. Jiu în etapa a VIII-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Pandurii” – 4.000 spectatori;

Au marcat: Păcurar 1’, 22’ / Antal 11’, Paraschiv 67’, 83’;

Cartonaşe galbene: Popete 12’, Grecu 42’, 86’, Mingote 71’ / Siminic 20’, Râpă 41’, Kolev 43’, Neagu 57’, Antal 76’; Cartonaş roşu: Grecu 86’;

Echipele utilizate:

PANDURII: Mingote – Popete, Martinovici, Chibulcutean, Cardoso – Dedu (34’ Grecu), Stângă, Murgan (73’ Arrieta), Păcurar – Tilincă (62’ Ghindeanu), Stromajer. Antrenor: Sorin Cârţu.

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Neagu (60’ Viglianti), Giurgiu – Antal (91’ Sârghi), Paraschiv, Golocevac (37’ Sălăgeanu) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – asistat de Adrian Vidan (Bucureşti) şi Dorin Mudura (Oradea).

Schimbare de ADN

Să-i fi apăsat atât de mult situaţia jenantă din clasament – Oţelul ajunsese chiar pe locul 16 după primele jocuri ale etapei a VIII-a – sau i-a mâhnit golul încasat ieri la „micul dejun”? Ce s-a întâmplat cu băieţii lui Dorinel Munteanu, indivizi neplătiţi de aproape trei luni de zile şi acuzaţi că-şi „lucrează” antrenorul?

Cine mai putea miza pe un cal căruia cândva i se putea spune bidiviu şi care se transformase în mârţoagă după primele 37 de secunde ale partidei cu Pandurii?

Ceva s-a modificat în ADN-ul echipei Neamţului, pentru că Oţelul ultimilor ani îşi obişnuise suporterii să conducă şi apoi să piardă cât mai stupid. Ar trebui să caut zile în şir prin arhive pentru a afla când a mai întors echipa Galaţiului un asemenea meci!

Gol luat de la… încălzire

Meciul de Cupă, de miercuri, câştigat la penaltiuri de roş-alb-albaştri i-a bucurat pe fani, dar unii dintre ei se întrebau, poate şi cu o doză de maliţiozitate: „Dacă nici pe Alba Iulia nu mai batem în timpul regulamentar, pe cine mai batem şi noi, frate?” Startul jocului de la Tg. Jiu i-a prins pe dunăreni cu capul în nori, şi Păcurar a punctat fără milă.

Pe bancă, lui Dorinel nu-i venea să creadă. A dat să se uite în tribună, de unde de obicei plouă cu „Demisia, demisia!”, însă şi-a dat seama că se află în deplasare. Ai lui şi-au luat inima-n dinţi şi Antal, de la 9 m, a trimis sub „transversală” o centrare din corner a lui Golocevac (11’).

Mingote trebuia eliminat!

Totul părea un foc de paie deoarece acelaşi Păcurar a prins un super-şut de la 16 metri, făcându-l pe Kolev să zboare degeaba pe linia porţii (22’).

Repriza s-a încheiat cu două acţiuni cărora le-a lipsit şutul spre buturi pentru a fi transformate în gol: Neagu (26’) şi Axente (32’). După pauză însă, Oţelul s-a şters de praf şi a prestat cum n-o mai făcuse în acest sezon. Neagu (49’), Antal (50’) şi Grecu (58’), în contul gazdelor, au trecut de puţin pe lângă gol, pentru ca apoi să-l revedem pe Paraschiv - fără discuţie omul numărul 1 al taberei roş-alb-albastre.

Căpitanul a trimis în plasă cu latul de la 6 metri după o pasă a lui Axente (67’), iar Antal a fost faultat de Mingote la 17 m, însă portarul gorjenilor a luat numai „galben” într-o situaţie clară de eliminare (70’).

Para, ce golazzo!

Până la final, Para avea să facă şi 3-2, dându-i astfel o mare palmă lui Sorin Cârţu, care-l făcuse „ruşine de fotbalist” după un meci de 0-0 la Galaţi.

Atunci, purtătorul banderolei de la Oţelul acuza jocul ultra-defensiv al „pandurilor”, mâniindu-l pe cel poreclit Sorinaccio. Ieri, Gabriel a reuşit o fază de mare fotbalist: a plecat pe stânga cu mingea la picior, i-a întins ca pe sârmă pe Popete şi Martinovici şi, de la 7 metri, a trimis în colţul lung (83’)!

Evenimentele partidei din oraşul lui Brâncuşi s-au dus până în minutul 94: Grecu (al doilea cartonaş galben şi eliminare – 86’), Viglianti (şut în bară – 89’) şi Kolev (plonjon excelent pentru o minge care se ducea în poartă).

Explicaţie foto: Mircea Axente (în mijloc) a alergat mult ieri, reuşind să-i dea şi o pasă de gol căpitanului Gabi Paraschiv

Foto: Prosport

Citit 1218 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.