Oţelul mai bagă o fisă

Oţelul mai bagă o fisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci luni fără succes pe teren propriu – sună urât de tot, iar roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu trebuie să tragă tare pentru a câştiga prima partidă acasă din mandatul Neamţului * Jocul de astăzi va începe la ora 16.00 *

OŢELUL GALAŢI – FC BRAŞOV

Meciul va avea loc astăzi, de la ora 16.00 (în direct pe Digisport);

Stadionul „Oţelul” – etapa a IX-a a Ligii I;

Bilete: 10 lei (tribuna I), 7 lei (tribuna a II-a, peluze);

Echipele probabile:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Ilie – Neagu, Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Sălăgeanu – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

BRAŞOV: Coman – Rui Duarte, Abrudan, Nuno Diogo, Ezequias – Voicu, Grigore, Ilyeş, C. Munteanu – Zaharia, Sburlea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Arbitri: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – Daniel Hulubei (Vaslui), Dragoş Iliescu (Craiova); rezervă – Ionel Ivan (Brăila).

Ultima victorie, în mai, cu Argeşul

Fix cinci luni de zile au trecut de la ultimul meci care i-a făcut fericiţi pe amatorii de fotbal care se strâng la final de săptămână pe arena din Ţiglina III.

Violenţa domestică trebuie să fi crescut dramatic de atunci în Galaţi – de multe ori se spune că microbistul, necăjit de întâmplările de pe stadion, îşi varsă năduful acasă, pe consoartă şi urmaşi. Cea mai recentă victorie a Oţelului în faţa propriilor suporteri s-a petrecut pe 31 mai 2009, atunci când formaţia pregătită de Petre Grigoraş pedepsea pe FC Argeş cu scorul de 2-0.

Singura consolare a venit la mijlocul săptămânii trecute, când roş-alb-albaştrii s-au impus în „Cupa României”, 5-4 cu Unirea Alba-Iulia, dar abia la loviturile de departajare.

„Să câştigăm!”

„Gata cu complexul jocurilor de acasă, trebuie să câştigăm!”, spune antrenorul Dorinel Munteanu, sătul şi el probabil de sunetele ascuţite emise de fanii nerăbdători.

„Vom încerca să jucăm ca la Tg. Jiu, să punem presiune pe adversar, însă nu-mi doresc să mai luăm gol din primul minut”, adaugă Neamţul. „Braşovul a început bine campionatul, are jucători de mare valoare, dar nu mi-e teamă de această echipă.

Cheia meciului de vineri este la jucătorii noştri care trebuie să demonstreze că victoria cu Pandurii n-a fost întâmplătoare.” Oţelul lui Munteanu a ratat până acum în propriul fief patru partide: 0-0 cu Ceahlăul, 0-1 cu Steaua, 1-4 cu Urziceni şi 0-1 cu Gaz Metan.

„Partidă esenţială”

Aşadar, în ciuda problemelor financiare evidente ale clubului gălăţean, se poate spune că Oţelul va mai băga astăzi o fisă. Sună cinic, dar un nou eşec pe teren propriu ar arunca trupa dunăreană în braţele disperării: ar rămâne în preajma locurilor 14-16 timp de cel puţin două săptămâni, deoarece, după duelul cu braşovenii lui Viorel Moldovan, urmează o „fereastră” cauzată de meciurile inter-ţări din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

„Este esenţială partida cu Braşovul. Trebuie să câştigăm, altfel vor urma zile grele pentru noi”, este de părere şi directorul general Marius Stan, cel care trebuie să facă pe dracu-n patru pentru a achita datoriile faţă de jucători.

Explicaţie foto: Jucătorii Oţelului vor căuta, astăzi, peste tot, prima victorie pe teren propriu din acest sezon

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.