Oţelul Galaţi, bestia deplasărilor!

Oţelul Galaţi, bestia deplasărilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După cele trei succese oficiale pe teren străin din actualul campionat, jucătorii lui Dorinel Munteanu au recidivat şi în meciul-test cu formaţia care reprezintă România în Champions League * Tehnicianul Oţelului a folosit două formule distincte *

UNIREA URZICENI – OŢELUL GALAŢI 2-3 (0-2)

Meci amical de fotbal disputat vineri seară;

Stadionul „Unirea” din Urziceni – 300 de spectatori;

Au marcat: Bilaşco 73’ penalty., Onofraş 90’, respectiv, Pena 21’ penalty, Matei 41’ şi Iorga 65’;

Echipele utilizate:

UNIREA: Tudor – Nicu, Fernandez, Mehmedovici, Bordeanu – Onofraş, Pădureţu, Marinescu, Todoran – Dănălache, Semedo. Antrenor: Dan Petrescu. Au mai jucat: Filla, D. Munteanu, Frunză, Bilaşco, Brandan şi Ricardo.

OŢELUL: (repriza I) Kolev – Cârjă, Sârghi, Jelev, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Matei – Pena; (repriza a II-a) Baotici – Râpă, Costin, Perendija, Siminic – Viglianti, Mojsov – Iorga, Ibeh, Nikolici – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

A fost 0-3 până în minutul 73

Fără Arlauskis, Maftei, Galamaz, Apostol, Bălan şi Varga, toţi la loturile naţionale, Unirea Urziceni pare de la distanţă mai puţin fioroasă, dar Mehmedovici, Onofraş, Pădureţu, Dănălache şi Semedo pot fi oricând titulari în garnitura de bază a campioanei.

Indiferent de absenţele şi starea de spirit ale reprezentantei României în grupele Champions League, trebuie notat faptul că Oţelul a avut, vineri seară, în fieful ialomiţenilor, aproape 65-70 de minute foarte bune, cu trei goluri marcate şi multe şuturi trimise cu simţ de răspundere la buturile echipei care în vară se distrase la Galaţi: scor 4-1.

Aproape că nu se putea face diferenţa dintre câştigătoarea întrecerii interne şi formaţia care încă n-a obţinut nicio victorie pe teren propriu în stagiunea curentă! 

Startul a avut două penaltiuri

„Oţelarii” au profitat însă şi de o porţie consistentă de noroc pentru că n-au început jocul de la 1-0 pentru gazde, deşi, după ce au primit gol la Tg. Jiu în secunda 37, nimic nu-i mai poate buimăci.

Unirea a avut o lovitură de pedeapsă în minutul 11, în urma unui duel al lui Jelev cu Dănălache în careu, dar Onofraş a înălţat zmeul. Situaţia s-a repetat la cealaltă poartă peste alte zece minute. Antal a fost tras de tricou de ca şi cum n-ar fi fost al lui, şi penaltiul acordat a fost transformat perfect de Pena.

Cu mai mult curaj în atac şi mai sigură în defensivă prin retragerea lui Sălăgeanu pe postul de fundaş stânga, acolo unde jucase mai mereu pe vremea lui Petre Grigoraş, trupa roş-alb-albastră a mai „compostat” o dată până la pauză.

Replica ialomiţenilor, pe final

Matei a preluat pe piept o minge aruncată în adâncime, a ajuns faţă în faţă cu Tudor şi a trimis, fără să răsufle, în colţul lung (41’). Era 0-2, iar execuţia vârfului gălăţean fusese mult mai complicată decât în acel meci cu Steaua, când pentru gol trebuia să cadreze un şut de la numai 9-10 metri!

Cu o altă formulă în repriza secundă, Oţelul a păstrat ştrocul şi chiar a făcut 0-3, după o bară a lui Axente şi un lat al lui Iorga, pe respingere (65’). Furioşi că sunt batjocoriţi acasă – chiar şi amical –ialomiţenii au replicat în ultimele 20 de minute.

Bilaşco a punctat de la punctul cu var (73’), iar Onofraş a încheiat jocul cu un şut sub bară, de la numai câţiva metri (90’). Un succes la Urziceni este dulce în orice condiţii, aşa că băieţii lui Dorinel au tot dreptul să se umfle în pene…

Explicaţie foto: Sălăgeanu (jos) a jucat fundaş stânga în amicalul de la Urziceni şi ar rămâne pe această poziţie şi în partidele oficiale

Citit 1145 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.