Oţelul Galaţi şi lanterno-fobia

Oţelul Galaţi şi lanterno-fobia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Statistica spune că echipa gălăţeană îşi pierde capul în duelurile cu formaţiile din subsolul clasamentului * Vor sta lucrurile altfel duminică după-amiază, în ţinutul lui Dracula? *

GLORIA BISTRIŢA – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat duminică în etapa a X-a a Ligii I;

Stadionul „Gloria” – ora 14.00 (GSP TV);

Echipele probabile:

GLORIA: Albuţ – Homei, Frăsinescu, Năstase, D. Sânmărtean – Hora, Iodi, L. Sânmărtean, Băjenaru – Coroian, Borbely. Antrenor: Florin Halagian.

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal, Viglianti, Paraschiv – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – Adrian Ghinguleac, Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti); rezervă – Paul Unimatan (Zalău).

Rezultate de domeniul SF

Dacă ar fi să scormonim arhivele poate că am ajunge la foarte multe exemple. Cel mai recent în memoria suporterilor gălăţeni este eşecul din primăvară, 1-2 cu Gloria Buzău, atunci când gruparea care avea să se ducă de-a berbeleacul în Liga a II-a venea la Galaţi fără nicio victorie după 19 etape!

Oţelul s-a făcut de râs şi în două deplasări - la Cluj şi Piteşti. Cu Universitatea din Dealul Feleacului, grupare la fel de deprimată ca linie de clasament, trupa roş-alb-albastră a avut 1-0 şi doi oameni în plus, dar a capotat ca într-o povestire SF demnă de emisiunile lui Mironov, din anii ’90.

Cu FC Argeş, formaţie fără victorie timp de unsprezece runde, s-a terminat 3-1. Nu pentru Galaţi, caimacul a fost luat de Dorinel Munteanu, atunci „principal” în Trivale.  

Bistriţa a scos un egal la Steaua

Duminică, Oţelul are iarăşi o „lanternă roşie” în faţă, una – e drept – surprinzătoare. Bistriţa n-a mai fost pe ultimul loc de foarte multă vreme, plecarea tehnicianului Ioan Ovidiu Sabău având efecte nescontate.

Gloria a scos deja un punct de la numirea pe bancă a veteranului de 70 de ani, Florin Halagian: 1-1 la Steaua, grupare pe care „oţelarii” au prins-o şi mai desculţă în această toamnă (atunci a fost însă 0-1).

„Nu vreau să spun că suntem favoriţi în acest meci, pentru că de fiecare dată când s-a spus că n-avem nicio problemă cu adversarul întâlnit, am pierdut prosteşte. Nu pot să uit că ultima dată am pierdut cu 3-0 la Bistriţa, în faţa unei formaţii care era de bătut”, comentează directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Sălăgeanu, fundaş stânga

Dorinel Munteanu admite, iarăşi, că-i este foarte greu să alcătuiască primul unsprezece, mai ales că şi-a revenit şi ultimul accidentat din lot - Samoel Cojoc.

„O scot eu la capăt, până la urmă. Sper să găsesc cea mai bună formulă şi să scoatem toate punctele din această deplasare”, a spus tehnicianul ieri, înainte de plecarea spre ţinutul lui Dracula. O schimbare importantă ar fi trecerea lui Sălăgeanu pe postul de fundaş stânga, acolo unde variantele Ilie şi Siminic n-au dat roade de fiecare dată.

De asemenea, este posibilă titularizarea în atac a lui Pena, care a punctat în amicalul cu Unirea Urziceni şi reclamă o formă bună. Lanterno-fobia, iată însă cea mai mare problemă a trupei lui Munti! Va fi ea rezolvată?

Explicaţie foto: Gabi Paraschiv (la minge) şi compania trebuie să treacă duminică de un alt complex: cel al meciurilor cu echipe mult mai slab clasate

Citit 883 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.