Oţelul şi scorul nemaiîntâlnit de 10 ani

Oţelul şi scorul nemaiîntâlnit de 10 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 3 aprilie 1999 – iată data ultimului rezultat identic cu cel de vineri petrecut în fieful echipei gălăţene de prim eşalon * Atunci pierdea Universitatea Craiova, acum formaţia lui Petre Grigoraş, Poli Iaşi *

Ce se întâmpla la ultimul 4-0 de acasă?

Neagu, cel care a pasat la primul gol, abia se apuca de fotbal * Sârghi, unul dintre cei mai buni oameni ai meciului de vineri, aştepta nerăbdător să-şi facă buletin * Giurgiu, autorul „dublei” din jocul cu Iaşiul, era la juniorii Universităţii Cluj, club care activa în Liga a II-a * antrenorul Dorinel Munteanu era în toiul carierei de fotbalist şi activa la FC Koln, în Germania * Oţelul juca al doilea an consecutiv în Cupa UEFA * moneda europeană Euro încă nu fusese introdusă în circulaţie * dolarul american, valuta principală a vremii, era cotat la aproximativ 15.000 de lei.

A fost un 4-1 anul trecut

De un an şi jumătate nu mai marcase Oţelul patru goluri într-un meci. Pe 26 aprilie 2008, formaţia pregătită atunci de Petre Grigoraş trecea cu 4-1 de Ceahlăul Piatra Neamţ, însă în acea perioadă la Galaţi prestau cu carte de muncă Emil Jula, Janos Szekely, Daniel Stan şi Ciprian Deac - un adevărat careu de aşi în faţa porţilor adverse.

Trebuia imortalizat momentul - pentru că pofta de gol a roş-alb-albaştrilor a suferit din acel moment o criză evidentă. Cel puţin în ultima jumătate de an s-a ajuns la numai trei goluri reuşite în decurs de şapte etape, situaţie nemaiîntâlnită în întreaga istorie de Liga I a clubului dunărean!

Nici măcar terenul propriu nu i-a garantat Oţelului căi mai multe, şi mai sigure, către buturile adverse.  

În ’99 şef era Simionaş

A fost nevoie de vizita celui care a pus bazele noii echipe, de cel care a modelat vagoanele cu jucători aduse în ultimii trei ani la Galaţi, pentru ca Oţelul să dea din nou de patru ori într-o poartă.

Pe 23 octombrie 2009, formaţia pregătită, din vară, de Dorinel Munteanu, a umilit Politehnica Iaşi a lui Petre Grigoraş cu 4-0, rezultat care nu se mai întâmplase pe arena din Ţiglina III de zece ani de zile.

Adică de pe 3 aprilie 1999, când la malul Dunării „sfârşea” o trupă tare a Universităţii Craiova. În acea perioadă, tehnician al „oţelarilor” era Vasile Simionaş – era chiar ultimul retur din mandatul ieşeanului care transformase Oţelul dintr-o entitate de pluton în aşa-zisa campioană a provinciei.

„Nu vreau să ne oprim aici!”

Munteanu, beneficiarul celui mai recent 4-0, vorbeşte deja mult mai încrezător în forţa aluatului din dotare. „Nu vreau să ne oprim aici şi îmi doresc ca echipa să confirme în partidele următoare că se află pe drumul cel bun. Sunt convins că putem face o grupare foarte puternică aici, la Galaţi”, afirmă fostul internaţional.

Însă jocurile din această săptămână sunt greu de gestionat: joi cu Dinamo, în Cupa României, şi duminică - în compania Rapidului, în etapa a XII-a a Ligii I.

Ambele la Bucureşti. „Am un lot numeros şi valoros la dispoziţie şi cred că putem scoate rezultate bune din ambele meciuri”, plusează Dorinel. Carevasăzică, iată ce face un 4-0 din om!

Explicaţie foto: Cristian Sârghi şi compania au reuşit, vineri după-amiază, un scor care nu mai fusese văzut de mult pe arena „Oţelul”…

Citit 1093 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.