Golgheterul businessman

Golgheterul businessman
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A surprins pe toată lumea cu cele trei goluri marcate recent, ultima sa reuşită într-un meci oficial datând din anul 2006, în liga secundă * Gabi Giurgiu vrea să câştige şi în afaceri, însă la prima sa investiţie - un teren sintetic de fotbal - s-a izbit de un refuz al concitadinilor din Cluj Napoca *

Cine este Gabi Giurgiu?

·    Are 26 ani, este clujean get-beget şi a început fotbalul de performanţă la Universitatea Cluj

·    este căsătorit cu Lavinia, licenţiată în Ştiinţe Politice, şi îşi doreşte cât mai curând un copil

·    are un câine, Rottweiler, pe care spune că nu-l aduce la Galaţi „ca să nu se ia la bătaie cu maidanezii de la bloc”

·    este chiriaş într-un bloc de lângă Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi lasă ipocrizia la o parte: „N-am avut timp să merg la nicio piesă”

·    îşi parchează maşina (un Mercedes ML), în faţa Prefecturii Judeţului Galaţi

·    are o cruciuliţă sfinţită pe care o ţine la gât de mai bine de trei ani.

A vorbit trei ore încontinuu

Îl cheamă Giurgiu, dar provine din Cluj Napoca, joacă fotbal de primă ligă la Galaţi şi a prestat, pentru o scurtă perioadă, în oraşul Kazan din Rusia.

Vineri după-amiază, mijlocaşul de 26 de ani al Oţelului a înscris mai mult decât o făcuse în cele peste 50 de meciuri de Liga I jucate până acum.

Omul care nu marca niciodată a spart gheaţa în urmă cu trei runde, iar cu Politehnica Iaşi (n.r. – scor 4-0) a reuşit două goluri, situaţie cu care admite că nu s-a mai întâlnit din perioada junioratului.

„Am vorbit vreo trei ore continuu la telefon după această partidă, pe care nu cred că o voi putea uita vreodată. M-au sunat o grămadă de oameni: soţia, părinţii, mulţi prieteni. Aveam 20 de apeluri ratate încă de când am ieşit de la vestiar”, povesteşte Gabriel Nicu Giurgiu, golgheter acum al formaţiei antrenate de Dorinel Munteanu.

Cumpărat, vândut şi recondiţionat

Sportivul de origine transilvană a fost obiectul unei afaceri fără precedent, este un caz foarte greu de întâlnit în întreaga lume! Cumpărat de Oţelul la începutul anului 2007, cu 25.000 de euro, de la Universitatea Cluj, Giurgiu a fost cedat, după numai şase luni, la Rubin Kazan pentru 500.000 de euro.

Jucătorul a prins acolo doar un retur de campionat, a revenit la Galaţi sub formă de împrumut, apoi a suferit o accidentare care l-a ţinut pe margine şapte luni de zile.

Între timp, formaţia rusă la care era legitimat a câştigat campionatul şi românul nu mai avea loc pe acolo. A revenit definitiv la Oţelul, dar fără ca gruparea de la malul Dunării să achite vreun cent. Acum ar putea fi vândut încă o dată!

Nu-i convine impozitul forfetar

A făcut bani frumoşi în capitala Republicii Tatarstan din Federaţia Rusă şi ar fi vrut să se apuce de afaceri imediat ce a revenit în ţară. „Asta a fost partea frumoasă a aventurii de la Kazan, latura financiară”, recunoaşte Gabriel care a agonisit acolo mai bine de 350.000 de euro.

„Am vrut din start să-mi fac un teren sintetic de fotbal la Cluj, dar n-am reuşit să strâng semnăturile vecinilor din jurul şcolii la care aş fi vrut să amenajez acest spaţiu. Nu înţeleg de ce am fost refuzat, pentru că aş fi respectat orele de linişte. Oricum, voi găsi ceva în care să investesc, trebuie!”, susţine fotbalistul pentru care noţiunea de impozit forfetar nu mai reprezintă o necunoscută.

„Nu e normal să plăteşti dacă activitatea îţi merge prost, dar din păcate nu putem schimba noi legile”, conchide golgheterul care, în ciuda crizei, speră să devină businessman.

Citit 1249 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.