Fotbal Sărăcioğlu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avem fotbalul pe care-l merită cei care se ocupă de fenomen. M-am săturat de remarci de genul „atât merităm” sau „nu ni se cuvine mai mult”. Ba da, cei care plătesc pentru a vedea un meci de fotbal – fie că e vorba de pay-per-view, schimbarea operatorului de cablu sau de cumpărarea unui bilet sau a unui abonament pe stadion – au tot dreptul să-şi vadă favoriţii campioni mondiali.

Că nu vor trăi niciodată această satisfacţie, este deja altă discuţie. Totuşi, în România nu par să conteze titlurile internaţionale, de vreme ce, am mai spus-o, un 3-0 pe terenul lui Slovan Liberec este considerat „miracol”.

* Joi seară s-a întâmplat ceea ce se tot petrece de câteva săptămâni, numai că opera nu fusese desăvârşită. Toate cele patru echipe româneşti prezente în Europa League au furat-o gospodăreşte, fiecare dintre ele încasând câte trei goluri, de ca şi cum s-au dus la vreo pomană electorală şi nu la o competiţie continentală foarte mediatizată.

Şi, nu, adversari nu le-au fost vreun Juventus Torino sau Bayern Munchen, ca să nominalizez formaţii din linia a doua a campionilor. Le-au tăvălit Galatasaray Istanbul, Sparta Praga, Anderlecht Bruxelles şi Fenerbahce Istanbul. De aici şi „fotbalul sărăcioğlu”, de la numele arenei pe care şi-a luat-o Steaua cu 3-1: Şükrü Saracoğlu. 

* Dar cineva totuşi poate răzbi într-o întrecere şi mai tare decât Liga Europa. Unirea Urziceni a pierdut onorabil la Sevilla, a făcut egal cu Stuttgart şi a scos patru puncte din dubla cu Glasgow Rangers.

Ialomiţenii sunt tot din ţara asta, ei de ce „merită mai mult”? La ei fotbalul nu mai este atât de rupt în coate şi-n posterior, iar şefi le sunt tot Mitică Dragomir şi Mircea Sandu.

La noi, zicala alterată „munca îi înnobilează pe fraieri” îi prinde numai pe ceilalţi. Unirea Urziceni a luat forma primară a vorbei din bătrâni şi constată că, transpirând, poate să ajungă undeva.

În ţara în care s-a devalizat tot şi s-au privatizat combinate pe un rest de pâine este posibil ca băieţi precum Onofraş sau Bilaşco să apară în presa străină în faţa cerşetorilor şi a violatorilor cu buletin de Dâmboviţa.

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.