Trei gălăţence la lotul naţional de baschet

Trei gălăţence la lotul naţional de baschet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionatul European, care se desfăşoară la Arad, va începe astăzi *

Începând de astăzi, 10 august şi până pe 21 august, oraşul Arad găzduieşte o importantă competiţia internaţională – Campionatul European de baschet (Divizia B) pentru junioarele de 16 ani.

La startul întrecerilor se vor prezenta 15 echipe, repartizate în trei serii, după cum urmează:

·    Grupa A: Ucraina, Luxemburg, Portugalia şi Letonia;

·    Grupa B: Anglia, Estonia, Slovenia;

·    Grupa C: ROMÂNIA, Lituania, Bulgaria, Israel;

·    Grupa D: Irlanda, Elveţia, Danemarca şi Germania.

Aflat printre cluburile cu rezultate foarte bune la această categorie de vârstă, Phoenix Galaţi (manager Florin Nini) s-a aflat şi de această dată în atenţia selecţionerului lotului naţional Under 16. În aceste condiţii, în acest lot se află nu mai puţin de trei fete de la Phoenix, pregătite de un antrenor valoros – Mugurel Lepădatu. Este vorba despre Iulia Răileanu – căpitanul naţionalei, Irina Vasilache şi Sica Cuzic.

„Este foarte clar că obiectivul nostru este locul întâi. Avem asigurate toate condiţiile şi forţa să-l îndeplinim”, este părerea selecţionerului Mădălin Piperea.

Programul echipei noastre în Grupa C, este următorul: astăzi – cu Lituania (ora 18,00), vineri – cu Israel (ora 18,00) şi sâmbătă – cu Bulgaria (ora 18,00).

Primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru turneul 1-8, celelalte echipe urmând să-şi dispute şansele pentru locurile 9-15, inclusiv salvarea de la retrogradare.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.