Handbal. CSU Galaţi, la al treilea start în eşalonul secund

Handbal. CSU Galaţi, la al treilea start în eşalonul secund
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Handbaliştii echipei gălăţene CS Universitatea se află înaintea celui de-al treilea sezon în Divizia A (eşalonul secund), după o experienţă de un an în Liga Naţională.

Sub îndrumarea antrenorului Florin Andronic, echipa a început pregătirile în vederea apropiatului sezon încă din 6 august. A fost o campanie densă, cu unul şi două antrenamente pe zi, în dorinţa ca acumulările să atingă nivelul dorit şi necesar.

Pe lângă antrenamentele obişnuite, "studenţii" au susţinut şi şapte meciuri de verificare a potenţialului de joc. Au fost patru partide la echipe din primul eşalon - CSM Bacău şi CSM Focşani (câte două în fiecare deplasare), precum şi trei meciuri cu colege de competiţie: 28-24 cu CSM Medgidia, 25-31 şi 26-32 cu HCM Vaslui, echipă care a retrogradat în vară şi are ca obiectiv promovarea.

Actualul sezon al Diviziei A se va desfăşura cu patru serii a câte şase echipe, CSU Galaţi fiind repartizată în Seria A, alături de Bucovina II Suceava, CSM II Bacău, CSM Botoşani, HCM Vaslui şi COE (Centrul Olimpic de Excelenţă) Braşov. Obiectivul clubului gălăţean este o clasare pe primele două locuri, poziţie care îi va asigura calificarea la barajul de promovare.

În extrasezon, la CSU s-au produs unele modificări în lot. Au plecat câţiva jucători, dar au venit alţi şapte, actualul lot cuprinzând 18 jucători. Doi dintre nou-veniţi sunt jucători cu experienţa primului eşalon: Ionuţ Gheorghe (de la CSM Focşani) şi gălăţeanul Tiberiu Moldoveanu, revenit acasă, după ce a evoluat, ultima dată, la echipa din Vaslui. Alte noutăţi sunt cinci juniori de la CS Şcolar Galaţi, care au depăşit vârsta junioratului: portarul Dinu şi jucătorii de câmp Lefter, L. Aurică, Mureşan şi Bădărău. Iată şi numele jucătorilor cu vechime aflaţi sub culorile clubului gălăţean: Ungureanu şi Muşat - portari, Şahân, Chiriac, Şt. Ionel, Simo, Frangulea, Olaru, Ionescu, Mârşiu şi Prună.

Noul campionat porneşte la drum în acest weekend (22 septembrie), când CSU va juca în deplasare, la Bucovina II Suceava. O săptămână mai târziu, urmează o nouă deplasare, la COE Braşov, pentru ca primul joc de pe teren propriu să se dispute în etapa a III-a, cu echipa a doua a CS Municipal Bacău.

Citit 2124 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2018 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.