Drama din victoria Oţelului

Drama din victoria Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Silviu Ilie, marcatorul golului de trei puncte de sâmbătă, trece printr-o perioadă cruntă: tatăl îi este grav bolnav, iar el se pregăteşte numai cu lacrimi în ochi şi strângând din dinţi * După ce a înscris alaltăieri, jucătorul a ridicat tricoul pentru a arăta mesajul pe care i-l pregătise părintelui său *

OŢELUL GALAŢI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0 (1-0)

Meci disputat sâmbătă în etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 2.500 spectatori;

A marcat: Ilie, în minutul 41;

Cartonaşe galbene: Paraschiv 26’, Pena 30’, Ilie 42’ / Şoavă 33’, Firţulescu 45’, Barbu 77’, Bădoi 85’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Baotici – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Giurgiu, Ibeh – Iorga, Paraschiv (57’ Neagu), Ilie (81’ Antal) – Pena (62’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu.

UNIVERSITATEA: Lung – Bădoi, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu (82’ M. Roman), Trică, Şoavă (65’ Barbu) – Firţulescu (58’ Badea), Dina, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Aurel Oniţă (Constanţa), Eduard Ungureanu (Bucureşti); rezervă – Radu Petrescu (Bucureşti).

„S-a supărat tata pe mine!”

Acum doi ani, prezent cu „oţelarii” într-un turneu de pregătire în Antalya, consemnam un autogol al stângaciului Silviu Ilie. Nu fusese vreun caraghioslâc, blondinul mijlocaş, pregătit în acea vreme de Petre Grigoraş, lovindu-se întâmplător de mingea care se ducea în poartă.

„Ai scris că mi-am dat autogol, s-a supărat tare tata pe mine!”, mi-a reproşat jucătorul a doua zi, după ce părintele său citise ziarul. N-am ştiut cum să interpretez reacţia fotbalistului care atunci avea doar 19 ani.

Abia de curând am înţeles că cel care-l lua la rost pentru un autogol „amical” este însăşi icoana lui Silviu! Ilie senior a fost lovit recent de o boală cruntă, iar junele se antrenează de atunci numai cu lacrimi în ochi.   

Durerea l-a întărit

Este greu să ajungi acum la sufletul tânărului internaţional de tineret şi, în mod normal, durerea-i nu trebuie răscolită oricât de mare s-ar arăta dorinţa de senzaţional.

Silviu Ilie însă manifestă o formă sportivă de invidiat în ultima lună de zile, cam de când suferinţa celui care i-a dat viaţă s-a acutizat. Drama pe care o trăieşte l-a întărit şi mai tare, ştia că numai aşa îi poate face pe plac înaintaşului său.

Absenţa de pe teren a „oţelarului” s-a încheiat acum două săptămâni, cu Astra Ploieşti, când a prins o jumătate de repriză, apoi în partida cu FC Vaslui a bifat aproape 90 de minute. Şi a făcut-o foarte bine.

Sâmbătă după-amiază, din chinul lui Ilie junior s-a născut un gol care-i asigură echipei Oţelul sărbători fericite. Este golul-antigel de care avea nevoie, la început de iarnă, clubul dunărean.

Juniorul familiei a devenit bărbat

Totul a plecat de la o fază-şnur a colegilor lui Silviu, Universitatea Craiova fiind parcă anesteziată de cursivitatea acţiunii de atac din minutul 41.

Mingea a trecut pe la Iorga, Ibeh, din nou Iorga, apoi Paraschiv, iarăşi Ibeh şi centrarea nigerianului s-a oprit pe fruntea lui Ilie, aflat în stare de plutire în careul de 6 metri: cap şi portarul Lung a scăpat mingea în plasă! Cu privirea înceţoşată, omul care a salvat Oţelul a zbughit-o către tribuna întâi cu tricoul ridicat.

Pe maieul său scria cu litere de-o şchioapă „PT. TATA” şi probabil că cineva aflat pe patul de spital uita pentru, măcar o secundă, de chinurile maladiei care a declanşat drama în sânul familiei Ilie.

Silviu îi demonstra că a devenit bărbat şi că luptă alături de el pentru a învinge o afecţiune pe care medicii o consideră imbatabilă.

Explicaţie foto: Silviu Ilie (dreapta) a ridicat capul spre cer, a închis ochii şi a ridicat tricoul pentru a-i dedica golul părintelui chinuit de o boală necruţătoare

Citit 1968 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.