Ionel Borş: „Vom avea nocturnă!”

Ionel Borş: „Vom avea nocturnă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Senior-managerul ArcelorMittal Galaţi susţine că vor apărea farurile pe arena din Ţiglina III înainte ca echipa de Liga I să fie forţată să joace în alt oraş * Ionel Borş n-a spus concret când şi cum va fi realizat acest obiectiv, însă a invitat întreaga comunitate să pună umărul la ridicarea stâlpilor de nocturnă *

Întâlnire tradiţională

Scriam, zilele trecute, despre prezenţa senior-managerului ArcelorMittal Galaţi, Ionel Borş, la petrecerea de final de an a echipei de fotbal Oţelul.

N-a lipsit niciodată de la cheful de adio al roş-alb-albaştrilor şi mereu, la asemenea evenimente, a trebuit să discute cu mass-media despre sportul pe care Combinatul Siderurgic îl susţine anual cu milioane de euro.

Altă dată se vorbea despre cupele europene. Acum problema numărul 1 a clubului dunărean de Liga I o constituie absenţa instalaţiei de nocturnă de pe stadion, iar riscul mutării „oţelarilor” - cu căţel şi purcel - în alt oraş este tot mai mare.

Regulamentul nu mai permite, din vara lui 2010, desfăşurarea de meciuri în primul eşalon pe arenele rămase în beznă.

„Vreau 10.000 de oameni pe stadion”

„Nu sunt mulţumit deloc. Echipa nu joacă cu stadionul plin, aşa cum mi-am dorit întotdeauna. Ţinta pe care i-am stabilit-o preşedintelui Marius Stan este să joace cu arena plină”.

„Nu le-am cerut nici să ajungă campioni, nici să joace în cupele europene, ci să aibă lume multă la meciuri”, a comentat Ionel Borş, la începutul dialogului cu presa, şi este drept că Oţelul a avut un sezon sărac în spectatori: o medie de maxim 3.000 de oameni pe meci.

Senior-managerul Combinatului a vorbit şi despre susţinerea financiară de care gruparea fotbalistică se va bucura şi în anul următor:

„Suntem dispuşi să sprijinim în continuare echipa, dar vrem să vedem 10.000 de oameni pe stadion. Suportul nostru nu este însă suficient, mai ales că suntem şi în criză economică.”

„Întregul oraş trebuie să se implice”

Întrebat dacă ArcelorMittal va monta reflectoare pe stadionul din Ţiglina III - bază care-i aparţine de fapt - Ionel Borş a afirmat că se caută soluţii şi că acest neajuns va fi îndreptat.

N-a oferit, însă, vreun termen, n-a înaintat procente, ba chiar a îndemnat întreaga comunitate să pună umărul la realizarea acestui obiectiv.

„O să facem şi nocturna până la urmă, dar întregul oraş trebuie să se implice. Sigur vom face ceva, dar împreună, cu toţii. Sunt oameni în oraş care vor să sprijine fotbalul şi îi aşteptăm aici”.

„Nu dau procente, că dacă zic că vom avea nocturnă în proporţie de 90 la sută sau numai unu la sută, n-am spus nimic. Important este să facem treaba asta”, a conchis oficialul concernului anglo-franco-indian.

Explicaţie foto: Ionel Borş (primul din stânga), Marius Stan şi Dorinel Munteanu vorbind despre Oţelul din 2010, cel care are nevoie de nocturnă pentru a rămâne acasă

Citit 2259 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.