CSM Arcada s-a apropiat la un singur punct de lider
Foto: Iulia Kelt

CSM Arcada s-a apropiat la un singur punct de lider
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimul meci din sezonul regulat al Diviziei A1 de volei masculin, CSM Arcada a avut o misiune dificilă, pe care şi-a îndeplinit-o cu brio. Echipa gălăţeană a întâlnit pe Dinamo Bucureşti, formaţie aflată pe locul patru, pe care a învins-o cu 3-0. Astfel, CSM Arcada a încheiat returul cu un bilanţ incredibil, acumulând punctaj maxim în partea a doua din sezonul regulat.

Sportivii antrenaţi de Sergiu Stancu au trebuit să apeleze la toate resursele pentru a-şi apropia succesul, în faţa unui adversar redutabil după achiziţiile din iarnă. Până la urmă, victoria a revenit echipei gălăţene cu 3-0 (25-20, 26-24, 25-20), rezultat în urma căruia s-a apropiat la un singur punct de ocupanta primului loc, VM Zalău, după ce la începutul returului  diferenţa era una foarte mare, de nouă puncte! 

Dacă setul întâi nu i-a solicitat din plin, următoarele s-au disputat sub semnul echilibrului şi au avut finaluri tensionate. Lipsa căpitanului Ivan Raici, încă nerefăcut după accidentare, s-a resimţit, iar atunci când a apărut în teren, câteva minute, colegii l-au acompaniat cu joc la cel mai înalt nivel. 

În primul set doar începutul a fost uşor echilibrat de set, până la 5-5, după care s-a produs desprinderea: 15-10, 17-11, 21-15, 25-20.

În al doilea, a fost scor nefavorabil echipei gălăţene, 1-4, 4-6, dar de la 7-7 au avut loc câteva desprindere: 14-11, 16-13. Dinamo a revenit, a egalat la 23 şi chiar a avut minge de set la 23-24, CSM Arcada reuşind să rezise şi să impună cu 26-24. 

Chiar mai dârz şi „periculos” a fost setul al treilea, în care dinamoviştii au „tras” foarte serios. Oaspeţii au demarat mai bine (2-4, 7-10, 11-15), la 15 s-a produs egalitatea pentru prima dată, dar din nou Dinamo a trecut în avantaj (16-19). De la scorul de 18-20, la serviciu s-a aflat Alexander Kullo, care a punctat de-a dreptul excepţional până la final: 25-20. A arbitrat cuplul ieşean Ioan Bârsan / Cornel Gorban.

Antrenorul Sergiu Stancu s-a declarat foarte mulţumit de joc şi de atitudinea voleibaliştilor săi. „Am întâlnit un adversar puternic, care i-a luat puncte liderului. A fost un joc foarte important, iar victoria este a întregii echipe. În curând va intra şi căpitanul Raici, care va fi un plus în viitoarele confruntări, ce vor fi disputate la cel mai înalt nivel. Să nu uităm nici aportul publicului, pe care îl aşteptăm permanent alături de noi”, a spus antrenorul principal al echipei gălăţene.

Arcada a început cu „sextetul”: Sanderson, Borovnjak, Bissette, Perez, Kullo, Cuciureanu – Cabrera (libero). Au mai jucat: Raici, Terzici, Carrasco şi Mihalj.

Campionatul va continua cu faza a doua, lupta pentru titlul de campioană urmând să fie dusă în grupa locurilor 1-6, unde se va porni de la următoarea configuraţie a clasamentului: 1 VM Zalău – 47 puncte, 2-3 CSM Arcada şi SCMU Craiova – câte 46p, 4 CSM Bucureşti – 35p, 5 Dinamo – 34 p, 6 Steaua – 29 puncte.

În prima etapă din grupa 1-6, CSM Arcada va întâlni formaţia CSM Bucureşti, vineri, 22 martie, la Galaţi.

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.