Atacant de matineu pentru Oţelul

Atacant de matineu pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un clujean care a mai lucrat cu Dorinel Munteanu şi-a dat acordul pentru a juca din această iarnă la Galaţi * Laurenţiu Buş (FOTO) are 22 de ani şi vine de la Arieşul Turda *

După Cucu, vine Buş

După ce l-a anunţat pe mijlocaşul central Stelian Cucu drept primul transfer al iernii (urmează să fie stabilite detaliile achiziţionării jucătorului lui FCM Dunărea), conducerea clubului gălăţean de Liga I a pus mâna pe un alt sportiv de eşalon secund.

Marius Stan, directorul general al „oţelarilor”, afirma recent că se va orienta, în continuare, pe fotbalişti de la matineu şi, iată, mai cunoaştem un nume. Atacantul Laurenţiu Buş, ultima dată la Arieşul Turda, s-a înţeles cu Oţelul şi urmează să semneze un contract pe cel puţin trei sezoane.

Dorit insistent şi de Internaţional Curtea de Argeş şi Astra Ploieşti, Buş a ales Galaţiul şi pentru că va avea ocazia de a colabora cu Dorinel Munteanu, antrenor cu care a lucrat la Universitatea Cluj. 

„E o oportunitate mare”

„Sunt dorit acolo şi, de aceea, am şi ales Oţelul. Am mai lucrat cu Dorinel Munteanu şi asta poate mă va ajuta. Zilele următoare o să stabilim ultimele detalii contractuale”.

„Mi-am dorit foarte mult să ajung în prima ligă. Este o mare oportunitate pentru mine”, a declarat vârful de atac pentru publicaţia „Foaia Transilvană”.

Laurenţiu Buş, clujean de origine, are 22 de ani (data naşterii, 27 august 1987), măsoară 1,74 metri şi joacă şi pe postul de mijlocaş stânga. În stagiunea 2007-2008 a prins Liga I cu „U” Cluj, pentru ca apoi să se transfere la Turda.

Noul atacant al Oţelului a „prestat” şi la Poli II Timişoara, iar trecerea sa la echipa de la Dunăre s-ar putea face fără bani, el având de primit câteva salarii de la Arieşul, litigiu care-l poate aduce în postura de jucător liber de contract. 

„Vine un portar de Mondiale!”

Şi totuşi, primul pas în campania de transferuri trebuia să vizeze postul dintre buturi. Cu un Zdenko Baotici – nesigur - şi rezerva Gabriel Abraham, încă junior, conducerea Oţelului are nevoie ca de aer de cel puţin un goalkeeper.

Marius Stan susţine că are în mânecă un as într-ale porţii. „Nu vă pot spune despre cine este vorba, dar este un portar de valoare”.

„Baotici ne-a arătat că are calităţi, dar are nevoie de concurenţă şi, pentru că ne-a părăsit Kolev, vom aduce un goalkeeper care va participa la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud”, declară şeful clubului gălăţean.

Nici înţelegerea cu impresarul ucraineanului Nepogodov n-a picat, aşa că linia porţii „oţelare” s-ar putea întări la maxim.

Foto: Prosport

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.