Se scoate Oţelul din Râpă?

Se scoate Oţelul din Râpă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fundaşul dreapta Cornel Râpă ar putea salva bugetul clubului gălăţean, plecarea sa de la Galaţi în această iarnă fiind ca şi rezolvată * Cea mai probabilă destinaţie a fotbalistului de 19 ani este Italia *

„Am avea mult de câştigat”

Se tot vorbeşte, de câteva zile, despre probabilitatea ca unul dintre jucătorii echipei de fotbal Oţelul să fie vândut în Occident, pe o sumă mai mult decât consistentă.

Poate fi considerată chiar ieşită din comun pe vremurile acestea! Fundaşul dreapta Cornel Emilian Râpă - unul dintre cei mai constanţi roş-alb-albaştri în turul de campionat recent încheiat - este monitorizat de mai multă vreme de câteva cluburi din străinătate şi, se pare, i-a sosit ceasul să ne salute în alte limbi chiar înainte de Crăciun.

„Este artă să poţi vinde pe criza asta. Suntem aproape de a-l vinde pe Cornel şi m-aş bucura mult pentru el. Totodată, şi clubul ar avea mult de câştigat de pe urma transferului”, comentează directorul general Marius Stan, Oţelul fiind plin de datorii şi într-o foame de bani fără precedent.

A fost ofertat de acum doi ani!

Râpă are numai 19 ani, este internaţional de tineret şi joacă în prima ligă de numai un an de zile! Încă de acum doi ani a fost dorit de o grupare italiană, preţul de atunci fiind de aproximativ 600.000 de euro.

Stan a refuzat însă oferta şi acum are ocazia de a-l „exporta” pe un milion de euro plus 50 la sută din următorul transfer.

„Râpă joacă pe un post pe care avem alţi doi tineri de mare perspectivă, iar el le-a blocat pur şi simplu accesul în primul unsprezece. Este vorba despre Marian Cârjă şi Samoel Cojoc”, susţine şeful Oţelului, fără a indica viitoarea destinaţie a fundaşului gălăţean.

„Merge în Vest!”, adaugă conducătorul dunărean, şi se pare că este vorba, ca şi în 2007, despre o formaţie din Italia. 

„Nu ştiu nimic, eu sunt la Oţelul”

Jucătorul, un tip foarte isteţ, ocoleşte subtil subiectul unei eventuale plecări de acasă.

„Nu pot spune că am avut un an extraordinar. Mă aşteptam să fac mai multe, dar sper să mă revanşez în 2010. Dacă domnul Marius Stan susţine că există o ofertă pe adresa mea, înseamnă că ştie ceva, însă mie nu mi s-a spus nimic”.

„De aceea, încă nu mă gândesc la niciun transfer. Ştiu că pe 7 ianuarie trebuie să mă prezint la reunirea lotului ca să pregătim returul campionatului, care se anunţă şi mai dificil”, afirmă Cornel.

Tânărul a luat în vară Bacalaureatul, şi este deja student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Se pare, însă, că până la Crăciun va semna cu noul său club.

Explicaţie foto: Cornel Râpă (dreapta) a făcut un meci perfect cu Universitatea Craiova, în ultima etapă a turului, blocându-l ca după manual pe cel mai periculos atacant advers - Mihai Costea (stânga)

Citit 1390 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.