Dorinel Munteanu: „Vreau un Oţelul puternic!”

Dorinel Munteanu: „Vreau un Oţelul puternic!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Interviu cu antrenorul formaţiei gălăţene de Liga I la terminarea primei părţi a campionatului * „Vom strânge mai multe puncte în retur. Veţi vedea”, promite tehnicianul roş-alb-albaştrilor aflat deja acasă, la Koln (Germania) *

A prins curaj

Cele şapte puncte de pe finalul primei părţi a stagiunii 2009-2010 (3-2 cu Astra Ploieşti, 1-1 la FC Vaslui şi 1-0 cu Universitatea Craiova) au îngroşat vocea antrenorului Dorinel Munteanu. Fostul internaţional a căpătat mult curaj şi deja vorbeşte cu mare încredere despre returul pe care şi-l doreşte la superlativ.

Spune că ştie pe ce se bazează, dar este foarte posibil ca optimismul care-l traversează Munti în aceste zile să-i fie injectat şi de reîntâlnirea cu soţia şi fiica. Oricum, este clar: Dorinel vorbeşte acum cu toată gura. În vară, ca nou-venit, declara mai mult generalităţi, şi pentru că abia îşi cunoştea materia primă din vestiar. 

Un retur mai bun?

Rep: Domnule Munteanu, vă păstraţi părerea că aţi avut un tur de campionat bun?

- (oftează) Aşa cum am mai spus, au fost cele mai grele şase luni din cariera mea. A fost un sezon extrem de greu, dar, când se termină bine, uiţi de tot ce a fost dificil. Mă bucur pentru echipă, îi felicit pe băieţi încă o dată pentru caracterul de care au dat dovadă.

Rep:  La ce vă referiţi? La perioada în care n-au încasat niciun ban?

- Îi felicit pentru jocul prestat în condiţii foarte grele. Ştie toată lumea că am avut probleme financiare şi am trecut peste orice obstacol. Aşa că acum putem să ne bucurăm şi mai mult de punctele pe care le-am acumulat. Sunt meritate!

Rep:  Aţi strâns 22 de puncte când nimeni nu mai credea că veţi depăşi bariera de 20. În retur mizaţi pe acelaşi număr sau sunteţi şi mai optimist?

- De când am venit la Galaţi am crezut că am o echipă bună, cu jucători talentaţi, care doresc performanţă, şi cred într-un retur mai bun decât prima parte a campionatului. Nu ştiu câte puncte vom strânge la primăvară, dar cu siguranţă mai multe decât în sezonul de toamnă.

„Da, vreau în cupe!”

Rep:  Pe ce vă bazaţi?

- Răspunsul este simplu: am în spate o conducere optimistă care face eforturi să ne creeze toate condiţiile, un grup de jucători, o echipă care doreşte performanţa şi un antrenor - adică eu - care vrea să facă multe în fotbalul românesc.

Rep:  După partida cu Craiova aţi afirmat că, riscând de a fi considerat nebun, încă speraţi să prindeţi cu Oţelul cupele europene…

- Da, aşa este, şi nu mi-am schimbat părerea. Eu, când spun un lucru, fac tot posibilul să mă ţin de cuvânt. Nu vorbesc doar ca să mă aflu în treabă.

Rep:  Nu vă pare rău că aţi ales Galaţiul în vară? Ştiu că aţi fost şi pe lista Timişoarei.

- Nu regret nimic, iar optimismul pe care l-am avut în vară îl am şi acum. Sunt convins, şi îmi doresc din tot sufletul, să formez la Galaţi o echipă puternică.

„Unii vin, alţii pleacă”

Rep:  Vă mai trebuie nişte jucători pentru asta.

- Evident, însă ca să fac o echipă pe placul meu, durează ceva timp şi am spus mereu ca oamenii să aibă răbdare. Selecţia se face pe parcurs, şi momentan nu pot să vă spun ce jucători îmi trebuie sau ce posturi sunt deficitare, dar veţi vedea cum se va prezenta echipa în retur.

Rep: Păi, aveţi nevoie de portar, fundaşi, poate nişte atacanţi…

- Avem posturi deficitare, dar vreau să le discut cu domnul Marius Stan (n.r. – directorul general al Oţelului) şi cu conducerea administrativă, apoi vom vedea ce ne trebuie şi ce putem aduce. Oricum, asta-i viaţa în fotbal: unii vin, alţii pleacă.

Rep: Aţi tăiat porcul cu echipa. Îl veţi sacrifica şi cu familia acasă, în Germania?

- (râde uşurat) Nu, aici nu se taie porcul ca la noi. Să ştiţi însă că-mi plac tradiţiile româneşti. Prefer să tai porcul în România şi să aduc bunătăţile aici, în Germania.

Explicaţie foto: Dorinel Munteanu, un antrenor ceva mai relaxat

Citit 1223 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.