Moşule, ce sportiv eşti!

Moşule, ce sportiv eşti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O campioană naţională la volei feminin şi unul dintre tinerii fotbalişti gălăţeni remarcaţi de selecţionerul Răzvan Lucescu vă urează „La mulţi ani!” şi să aveţi un 2010 fără criză mondială şi cu o sănătate de fier * Alexandra Trică şi Stelian Cucu au unit, totodată, prin priviri şi strângeri de mână, aglomerarea urbană Galaţi – Brăila *

Alexandra Trică – voleibalistă

·    născută la Brăila, are 24 de ani;

·    practică voleiul de la 12 ani şi este legitimată la CSU Metal Galaţi de opt ani;

·    joacă pe posturile de libero şi trăgător;

·    campioană naţională la junioare şi senioare, componentă a loturilor naţionale.

Stelian Nicolae Cucu – fotbalist

·    născut la Galaţi, are 20 de ani;

·    practică fotbalul de la 9 ani, începând la Oţelul şi ajunge apoi la FCM Dunărea Galaţi;

·    joacă pe postul de mijlocaş central;

·    convocat la ultima acţiune pe 2009 a echipei naţionale de fotbal a României.

Emulaţie, nu rivalitate

Blocajele provocate de zăpadă ne-au pus la un moment dat în pericol rendez-vous-ul. Trebuia să-i adunăm lângă un brad şi să-i punem să zâmbească: sportul gălăţean, deşi tratat cu superficialitate de autorităţi, încă mai poate face cu ochiul şi rămâne optimist pentru 2010.

Deşi rivali ca obârşii – ea este brăileancă, iar el gălăţean – ambii sunt de acord că performanţa se naşte din emulaţie, nu şi din lupta fără principii.

CSU Metal Galaţi, cu Alexandra în echipă, este triplă campioană naţională şi aproape şi-a acontat un loc în fazele superioare ale Ligii Campionilor, în timp ce Stelian, care va trece de la FCM Dunărea la Oţelul în această iarnă, a fost convocat în premieră la o acţiune a naţionalei de către selecţionerul Răzvan Lucescu.

Noi le-am făcut cunoştinţă

Trică (24 de ani) şi Cucu (20 de ani) nu se cunoşteau până în ziua shooting-ului. Le-am făcut noi cunoştinţă acolo unde vine Moş Crăciun în seara de Ajun, iar cetina şi aparatul de fotografiat au făcut ca cele două discipline, pe care microbistul gălăţean le iubeşte la nebunie, să-şi dea mâna.

„Vai, ce bine ne stă! Chiar zici că formăm un cuplu”, a reacţionat râzând voleibalista când a văzut fotografiile. „Bine că ai ales un fotbalist înalt. Ce ne-am fi făcut cu unul care-mi ajungea până la brâu?”, a continuat, în aceeaşi notă, domnişoara de la fileu, iar replica tânărului n-a întârziat:

„Stai liniştită, fotbaliştii nu sunt pitici!” Niciunul dintre ei nu este căsătorit, dar fiecare dezvoltă câte o relaţie de iubire care le face sfârşitul de an şi mai frumos.

Îi unesc pasiunile…

Trăgându-se de la malul Dunării, cei doi frumoşi sportivi au ceva în comun. Îi trage aţa la baltă, cum se zice în popor. Alexandra este înnebunită să se plimbe cu barca pe bătrânul fluviu, iar Stelian se poate considera pescar fruntaş.

„Deţin permis de şalupă şi vara mi-o petrec cu familia pe apă. Este adrenalină ca-n volei, mai ales ca-n meciurile de 3-2, cum a fost cel cu Zarechie Odintsovo din Ligă! Să joci o asemenea partidă, este ca şi cum ai conduce şalupa prin vânt şi valuri foarte mari”, desenează din vorbe, ca o poetă, campioana de la CSU Metal.  

…şi peştişorul de aur

Stelian e tare-n undiţă, iar prietenii săi sunt convinşi de acest lucru. Îl urmează de fiecare dată când fotbalistul îşi ia rucsacul în spate ca să prindă peşte. În ciuda iernii foarte violente, revelaţia de la FCM Dunărea pare să fi pus mâna pe peştişorul de aur odată cu transferul în Liga I.

„Sunt maniac cu pescuitul, iar cea mai mare captură a mea este un crap de două kilograme. Mă duc peste tot la baltă, unde se iveşte, timp liber să fie!”, mărturiseşte cel pe care şi l-au dorit şi Steaua, Dinamo, dar şi FC Braşov.

„Acum pescuitul trece un pic în plan secund, abia aştept să demonstrez că pot juca în prima ligă. Aş putea s-o fac la orice echipă”, adaugă gălăţeanul. 

Viaţa le zâmbeşte indiferent de poveste

Când l-am întrebat despre familie, Cucu a înghiţit în sec. I-am văzut ochii mari umezindu-se când a spus hotărât: „Familia sunt doar mama şi fratele mai mare cu doi ani.

Ei au fost mereu lângă mine, iar mama mi-a fost şi tată. Mai este şi iubita mea care mă susţine.” Am aflat că părintele său pe care nu şi l-a văzut niciodată a decedat acum patru ani de zile.

„A divorţat de mama când eram mic”, a explicat în câteva cuvinte cel care pleacă în fotbalul mare din „fabrica” în care a fost creat şi Alexandru Bourceanu de la FC Timişoara. Îi place să şi-i laude pe ai săi, nu şi să continue dialogul despre tatăl anonim.

„Hai, mami, fă punct!”

Mezina familiei Trică, singură la părinţi, are o poveste la fel de emoţionantă, nu şi dramatică. Mama sa, Lenuţa, fostă voleibalistă, a evoluat chiar pentru echipa Galaţiului, cu Alexandra în burtă!

„Era însărcinată în şase luni cu mine şi încă apărea pe teren. Apoi, când eram junioară şi eram colege de echipă, a fost o fază faină de tot într-un meci disputat la Constanţa.

Regulamentul prevedea existenţa unei junioare în teren şi am ajuns în situaţia de a-i da o pasă mamei. I-am strigat atunci «hai, mami, fă punct!». N-a mai putut să atace, s-a emoţionat şi mi-a zis că nu-s normală la cap”, povesteşte amuzată simpatica brăileancă.

„La mulţi ani!”

De sub bradul care încearcă să păcălească spectrul recesiunii mondiale, Stelian şi Alexandra şi-au arătat veseli dantura, s-au împins unul pe celălalt, au încercat să simuleze concurenţa care trebuie să facă din 2010 un an mai bun şi chiar au dat dovadă de tandreţe.

Au rostit şi „La mulţi ani!”, dar nu se vede în poză. Urarea se citeşte, însă, perfect în privirea voleibalistei şi a fotbalistului care-l aşteaptă pe Moş Crăciun cu o sală şi un stadion la standarde europene!  

Citit 1764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.