Sfertul groazei pentru Oţelul

Sfertul groazei pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele mai multe goluri încasate de formaţia pregătită de Dorinel Munteanu au picat în ultimele 15 minute ale jocurilor * Este vorba despre nouă „bucăţi”, o contraperformanţă care ar trebui să-i dea de gândit fostului internaţional de pe banca Oţelului *

Raportul golurilor marcate/primite

·    Minutele 1-15: 2-2;

·    Minutele 16-30: 3-1;

·    Minutele 31-45: 5-4;

·    Minutele 46-60: 4-4;

·    Minutele 61-75: 2-4;

·    Minutele 76-90: 5-9.

După minutul 60 – toboganul

Golaverajul „de iarnă” al Oţelului: 21 de goluri marcate – 24 primite, nici nu scoate lumea pe străzi de bucurie, dar nici nu împinge la suicid. Este un raport cât de cât echilibrat şi se pliază pe poziţia a noua pe care echipa gălăţeană o ocupă după terminarea turului.

Defalcată, această balanţă descrie perfect jocul roş-alb-albaştrilor: o primă repriză de la egal la egal cu adversarul, cu un avantaj evident pentru Paraschiv şi compania

Urmau 15 minute bune din partea secundă şi, pe final - coborârea pe tobogan: o perioadă evident slabă între minutele 61 şi 75 şi cele mai multe goluri încasate de dunăreni în sfertul de oră dinaintea fluierului de adio al arbitrului.    

Ce meciuri după minutul 81!

Cu toate că a încasat goluri cu duiumul pe finalurile de meci – concret, cele opt „dinamite” au aruncat în aer planurile Oţelului după minutul 81 – elevii lui Dorinel nu se pot plânge că au ratat, astfel, prea multe puncte.

Ori jocurile erau deja rezolvate până în acel segment orar fatidic, ori replica dunăreană a reuşit să mai elimine din prejudicii.

Există trei meciuri de referinţă în acest sens:

·    Oţelul – Gaz Metan Mediaş 0-1 (oaspeţii au punctat decisiv în minutul 83 prelungind agonia de pe teren propriu a Galaţiului),

·    Oţelul – FC Timişoara 3-3 (bănăţenii au egalat prin două goluri în minutele 82 şi 90, după un spectaculos 3-1, până atunci, pentru gazde),

·    Oţelul – Astra 3-2 (ploieştenii au făcut 1-1 în minutul 75 şi 2-2 în 83, iar decisiva „oţelară” a venit în 90 după o uriaşă ratare a adversarilor). 

Mai mult din acţiune decât din faze fixe

Cum au marcat şi primit „boabe” cei pentru care suferă mii de oameni în tribunele arenei din Ţiglina III? Iată o întrebare la care răspunsul este simplu după ce iei la mână parcursul turului de campionat: Oţelul poate fi considerată o formaţie de acţiune – înscrie şi „înghite” goluri după faze de joc prelungite.

În cele 17 jocuri din stagiunea de toamnă-iarnă, a trimis balonul în aţele adversarilor de 16 ori din acţiune şi în numai cinci situaţii din faze fixe. În schimb, a fost nevoită să scoată chişca din plasă după 17 momente de creaţie şi şapte faze fixe, asta însemnând cornere, lovituri libere sau penaltiuri.

Explicaţie foto: După ce iei 9 goluri în ultimul sfert de oră, chiar că nu-ţi mai vine să te ridici de la pământ

Citit 815 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.