Branko Grahovac - portar-golgeter la Oţelul!

Branko Grahovac - portar-golgeter la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adus la Galaţi pentru 50.000 de euro, noul bosniac dintre buturile gălăţene (celălalt goalkeeper al Oţelului - Baotici, e din aceeaşi ţară) vorbeşte despre super-golul marcat anul trecut în prima ligă a Serbiei * „A fost ca un miracol, iar aici voi încerca să-mi ajut echipa la fel”, promite Grahovac *

Branko Grahovac – carte de vizită

* Are 26 de ani şi jumătate (născut pe 8 iulie 1983) * Este portar şi măsoară 1.90 metri * Deţine paşaport bosniac, cu toate că toate siteurile de Internet care-l prezintă îl dau drept muntenegrean * A jucat la FK Bratstvo Cijevna (Muntenegru), FK Zeta Golubovci (Muntenegru), Zeljeznicar Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) şi Borac Cacak (Serbia) * A fost transferat pentru 50.000 de euro şi a semnat un contract pe cinci ani de zile *

L-aţi uitat pe Kouha?

Când vorbeşti despre un portar-golgeter, automat te gândeşti la unul sătul de autogoluri, iar suporterii Oţelului nu-l pot uita pe marocanul Ismail Kouha, cel care în sezonul de vară-toamnă al anului 2007 i-a îmbătrânit cu vreo zece ani.

Plecarea sa de la Galaţi a fost asimilată unui Revelion, toată lumea a răsuflat uşurată de ca şi cum nu-ştiu-care meteorit trecuse la o aruncătură de băţ de Terra.

Rămasă fără Stoian Kolev, omul care l-a făcut uitat pe Kouha - altfel un tip foarte tehnic care prin ţara lui mai bătea şi lovituri libere - conducerea clubului dunărean l-a transferat în această iarnă pe Branko Grahovac, un bosniac de 26 de ani cu apucături de atacant!     

Îndrăgostit de Galaţi

Vorbeşte bine limba engleză şi spune că s-a îndrăgostit de Galaţi la prima vedere. Sincer, este greu de închipuit ce l-a dat pe spate sau poate îl dă politeţea afară din casă.

„Îmi place aici, în România, şi Galaţiul, în special. Am trecut anul trecut prin ţara voastră, că aveam un meci de Cupa UEFA la Chişinău, dar acum sper să rămân cât mai mult”, ne-a declarat goalkeeperul ex-iugoslav, părând că spune un text pe care l-a învăţat pe de rost.

Vrea să fie principalul paznic de buturi al Oţelului, dar, atunci când este întrebat de calităţile cu care trebuie să se impună, se ruşinează şi „dă vina” pe cei şapte ani de acasă:

„Nu ştiu să vorbesc despre mine, trebuie să-l întrebaţi pe antrenorul de portari, dar nici el nu mă ştie destul de bine, că abia am venit. Abia după perioada de pregătire mă veţi cunoaşte.”

„Vreau să închid poarta”

Anul trecut a marcat un gol care face senzaţie pe site-ul de Internet Youtube. Ne-a povestit cu tâlc cum s-a întâmplat ca el să înscrie, nu din penalti, ci din acţiune, cu piciorul, şi nu cu capul.

„Jucam acasă cu OFK Belgrad şi era 1-0 pentru oaspeţi la pauză. În minutul 90 am fugit în careul advers la un corner. Mingea a fost pasată repede, un coleg a şutat spre poartă, defensiva a respins şi balonul mi-a venit pe dreptul, la vreo 14 metri, şi cu un demivoleu am reuşit egalarea.

Peste alte două minute, coechipierii mei au făcut 2-1. A fost ca un miracol acea victorie”, şi-a amintit noul purtător de mănuşi al Oţelului.

„Vreau să închid poarta şi aici, la Galaţi, iar dacă se va pune problema să-mi ajut atacul pe final de meci, o voi face negreşit”, a ţinut să promită Branko Grahovac.   

Explicaţie foto: Branko Grahovac, portarul care promite să fie arma secretă pe final de meci

Citit 1706 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.