Campionii României au cucerit trofeul (FOTO)

Campionii României au cucerit trofeul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sala ”Dunărea” a găzduit, timp de trei zile, meciurile tradiţionalei competiţii masculine de volei - ”Cupa Arcada”.

Competiţia s-a bucurat de prezenţa a patru echipe, capabile să demonstreze multe lucruri din frumuseţea jocului cu mingea peste plasă. În capul listei s-a aflat campioana en-titre, CSM Arcada, secondată de vicecampioana SCM U Craiova, o echipă din Bulgaria - SCV Hebar Pazargic şi buzoienii de la SCM Gloria, ce vor debuta în primul eşalon peste câteva zile.

În primele zile, Arcada şi Craiova au evoluat fără jucătorii din lotul naţional, prezenţi până miercuri, în Franţa, la turneul final al Campionatului European. Sâmbătă seară, însă, loturile au fost completate (cu excepția celor accidentați), de aici şi un plus pentru calitatea jocului prestat.

Primul meci al turneului s-a încheiat cu o surpriză, Craiova - Hebar 2-3, iar Arcada - Gloria 3-0. Ziua de sâmbătă a debutat cu întâlnirea între Gloria şi Hebar, la fel, câștigată de bulgari cu 3-2, după care a urmat momentul de vârf al competiţiei.

CSM Arcada, prezentarea lotului

Ca de obicei, a fost o festivitate mult gustată de public, o atmosferă sărbătorească, în care întreaga tribună a dorit să afle lotul de jucători cu care CSM Arcada va aborda noul sezon și va ataca un nou titlu de campioană. Iată acest lot: ibericul Guillermo Hernan, ridicător-coordonator, care a primit deja ”calitatea” de căpitan al echipei, Krasimir Georgiev, basarabeanul Vasile Talpă olandezul Niels Klapwijk, Julien Bissette, Marian Bala, Ciprian Matei, Jose Manuel Carrasco, Miloș Terzici, brazilianul Antonio Silmar de Almeida, Liviu Cristudor, Arnel Cabrera, Mihai Gheorghiță. Din lot mai fac parte Kristo Kollo (absent la festivitate, din cauza unor probleme personale) și Vlad Cuciureanu, care va reveni la echipa cu care a cucerit titlul de campion. Acestora li se alătură și trei juniori de mare perspectivă (de la Arcada și CS Școlar), care se pregătesc și cu echipa mare: Alexandru Lefterache (a jucat și în sezonul trecut), Dragoș Nedelcu și Alexandru Macovei. Stafful tehnic este alcătuit din Sergiu Stancu, antrenor principal, Răzvan Tănăsescu, antrenor secund, Mircea Roșu, scouter, Carlo Sati, preparator fizic și Eugen Pascale, fizioterapeut. Șeful secției de volei a CSM Galați este Marius Pârvu.

Aşteptat cu legitim interes, meciul-vedetă dintre Arcada şi Craiova a oferit numerosului public faze mult apreciate. Au câștigat campionii, care astfel, și-au netezit drumul spre cucerirea trofeului, scor 3-0 (25-17, 25-15, 25-19). 

Meciurile finale, premiere cu fast

Ieri, ultima zi a competiţiei internaţionale de la Sala „Dunărea” a avut și misiunea de… împărţire a premiilor. Mai întâi rezultatele ultimelor meciuri, decisive pentru stabilirea câștigătoarei ”Cupei Arcada”: Craiova - Buzău 3-0 și Arcada - Hebar Pazargic 2-1 (25-17, 25-23, 23-25).

Competiţia s-a bucurat de un arbitraj competent, asigurat de ”cavaleri gălăţeni ai fluierului”: Lucian Năstase, Nicolae Marin, Florin Dimachi, George Grădinaru, Alin Lazăr și George Ioneanu.

După intonarea Imnului național s-a ”dezlănțuit” festivitatea de premiere. Clasamentul final al competiției cu numărul 28 - ”Cupa Arcada” arată astfel: 1. CSM Arcada 9 p, 2. Hebar Pazargic 4 p, 3. SCM U Craiova 3 p, 4. Gloria Buzău (de precizat, nou promovată în prima ligă) zero puncte.

Trofeul revenit câștigătoarei a fost înmânat căpitanului Arcadei, Gulllermo Hernan.

În final, organizatorii au înmânat aproape 40 de cupe și medalii jucătorilor, antrenorilor, dar și unui grup de foste glorii ale voleiului românesc și gălățean.

 

Foto:  Bogdan Codrescu și Sonia Baciu

Citit 2112 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.