CSM Arcada a luat și Supercupa

CSM Arcada a luat și Supercupa
Supercupa României a ajuns la Galați. CSM Arcada, primul trofeu al sezonului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

CSM Arcada, campioana en-titre, a câștigat primul trofeu al acestui sezon, Supercupa României la volei masculin. În meciul pentru acest trofeu, disputat miercuri seară la Alexandria, echipa gălăţeană s-a impus cu scorul 3-2 (25-17, 19-25, 26-24, 24-26, 16-14), în fața formației Dinamo, deținătoarea ”Cupei României”.

În primul set a fost o superioritate evidentă a celor de la CSM Arcada, iar al doilea a avut o derulare diametral opusă. Din al treilea set, ambele formații au jucat la un nivel ridicat, disputa devenind extrem de echilibrată și spectaculoasă, ultimele trei seturi fiind decise în prelungiri. Deosebit de palpitant a fost setul decisiv, cu o interesantă evoluție a scorului: 5-3, 8-5, 12-7, 14-10, dar, surprinzător, și 14-14. Cu un efort de apreciat și admirat, elevii antrenorului Sergiu Stancu au sprintat spre marele succes, după un reușit spectacol voleibalistic, cu multe momente interesante, palpitante și cu finaluri de set dramatice. ”Sextetul” de start a arătat astfel: Terzici, Bissette, Klapwijk, Bala, Georgiev, Hernan - Cabrera ”libero”. Au mai jucat Carrasco, Kollo, Talpă și Cuciureanu.

”Centrul” Bissette a avut un joc foarte bun, realizând 22 de puncte, cu un procentaj excelent de reușită pe atac (72 la sută, 13 puncte) și randament la aceleași cote foarte înalte la blocaj, capitol unde a adus 9 puncte în contul echipei sale. Acesta a fost secondat de Niels Klapwijk, cu 20 de puncte.

Echipa gălățeană are, astfel, două Supercupe în vitrina cu trofee, după cea câștigată în 2017, în fața formației VM Zalău, în acel an din postura de deținătoare a ”Cupei României”. În sezonul trecut, Supercupa nu s-a jucat, deoarece atât ”Cupa României”, cât și titlul de campioană au fost obținute de Tricolorul Ploiești, echipă ce s-a și desființat la puţin timp câştigarea trofeelor amintite.

”Am obținut un trofeu dorit foarte mult, primul din acest sezon. Am întâlnit o echipă - Dinamo București, întărită cu jucători valoroși, care le va creea probleme celorlalte formații participante în actualul campionat. Băieții noștri s-au străduit și au reușit să realizeze un joc bun, de aceea pot spune că succesul este al echipei”, ne-a spus antrenorul Sergiu Stancu, la finalul meciului.

A arbitrat ploieșteanul Darius Meșca, ajutat de Alexandru Prodana, tot din Ploiești.

Altfel, sâmbătă, CSM Arcada va juca, în deplasare, cu formația CSUV Timișoara, într-un meci contând pentru etapa a treia din Divizia A1. Următoare întâlnire cu publicul gălățean va avea loc pe 2 noiembrie, când Arcada va juca împotriva echipei CSM Câmpia Turzii.

Citit 1582 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.