CSM Arcada Galați va juca în ”optimi”
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada Galați va juca în ”optimi”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Marți seară, în Sala "Dunărea" a avut loc un meci important pentru voleiul gălăţean, în Cupa Confederației Europene de Volei (CEV Cup), campioana României, CSM Arcada Galaţi, întâlnind în meci retur formaţia finlandeză Savo Volley Kuopio. Deznodământul a fost cel aşteptat, calificare gălăţeană în optimile de finală ale CEV Cup.

În meciul tur, de acum o săptămână, gălățenii câștigaseră cu 3-0 (25-19, 25-23, 25-22), în Finlanda, iar pentru calificarea în optimile de finală le era necesară câştigarea a cel puţin două seturi. Presupusa replică a nordicilor a întârziat, așa că elevii lui Sergiu Stancu și-au văzut de joc, impunându-se tot cu 3-0, mult mai lejer decât în tur (25-20, 25-15, 25-18).

Începutul meciului nu se lăsa să se întrevadă un succes facil, finlandezii punând probleme până în ultima parte a primul set. Chiar au avut un avantaj destul de mare pe tabela de scor, iar de la 10-14 cei de la CSM Arcada au preluat controlul, ajungând la 17-15. De la 18-18, echilibrul s-a rupt şi formaţia gălăţeană s-a impus cu 25-20.

Următoarele două acte au fost fără istoric. Echipa noastră a greșit rar, obligându-şi partenera de joc să facă acest lucru. În setul doi, de la 13-13, a urmat o superioritate netă a celor de la CSM Arcada, oaspeţii apucând să mai facă doar două puncte. Şi în setul trei a fost cam la fel: 6-4, 9-9, 11-9, 17-12, 21-16 și 25-18.

"A fost o calificare frumoasă. Ne bucură acest lucru, și rezultatul, dar și jocul prestat. Pe alocuri au fost câteva momente mai puțin bune. Noi am făcut o dublă manșă destul de solidă, mai ales că dincolo de fileu se aflau jucători cu o mare experiență internațională. Am reușit să echilibrăm partida și să nu mai avem emoții pentru calificare”, a declarat Sergiu Stancu.

Următorul tur, la sfârşit de ianuarie

Cu acest rezultat, CSM Arcada s-a calificat în optimile de finală ale Cupei CEV, unde va întâlni câștigătoarea duelului dintre Galatasaray Istanbul și cehii de la Dukla Liberec. Turcii s-au impus (scor 3-1) în tur, iar manșa a doua se va juca în această seară, la Liberec. În optimi, CSM Arcada va juca în deplasare în intervalul 28-30 ianuarie, apoi la Galaţi, între 11 şi 13 februarie.

Meciul de la Galați a fost condus de arbitrul englez Dominik Biegajlo, secondat de Monika Ujhazi (Ungaria).

Gălățenii au început în următoarea formulă: Hernan, Kollo, Bala, Talpă, Bissette, Klapwijk - Cabrera (libero). Au mai jucat toți ceilalți jucători din lot: Terzici, Georgiev, Matei, Cuciureanu, Cristudor, Lefterache și Carrasco. Cel mai bun jucător al partidei a fost desemnat Vasile Talpă, basarabeanul de la CSM Arcada.

Ultimul meci oficial din acest an va avea loc peste două zile, în ”Cupa României”, în deplasare, cu Unirea Dej, după care va urma o scurtă vacanță de sărbători. ”Ne concentrăm pentru meciul de la Dej, care este eliminatoriu, într-o competiție unde vrem să jucăm finala și să o câștigăm. Gândurile mele sunt de a merge până la finală”, a concluzionat tehnicianul gălățenilor.

La finalul meciului de marți, spectatorii prezenți în Sala Sporturilor au donat jucării de pluș, care vor ajunge la copiii nevoiași.

Citit 1021 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.