Oţelul, spre culmi: 1-0 la Ceahlăul

Oţelul, spre culmi: 1-0 la Ceahlăul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu un joc mult mai bun decât în prima etapă a returului, formaţia lui Dorinel Munteanu a luat trei puncte şi de la Piatra Neamţ * Unicul gol a fost marcat de Giurgiu, însă roş-alb-albaştrii au ratat şi alte şanse mari *

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-1)

Meci de fotbal disputat vineri seară în etapa a 19-a a Ligii I;

Stadionul „Ceahlăul” – 2.000 spectatori;

A marcat: Giurgiu 21’;

Cartonaşe galbene: Villadsen 50’ / Perendija 41’;

Echipele utilizate:

CEAHLĂUL: Villadsen – Cebotaru, Viţelaru, Balde, Dragomir – Bădescu, Vasilache, Onciu (46’ Achim), Stevici (76’ Rudison) – Mulisa, Ibrahim (63’ Edson). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Ilie – Neagu, Giurgiu – Antal (90’ Siminic), Paraschiv, Ochiroşii (79’ Iorga) – Pena (83’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu;

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Micloş Nagy şi Iulian Szekely (ambii din Cluj-Napoca); rezervă - Ciprian Amarandei (Vaslui).

Unde-i sângele rece?

Tinereţe fără concreteţe. Cam aşa s-ar numi basmul în care se scaldă fotbaliştii lui Dorinel Munteanu, dunărenii bătându-se cu fantoma echipei care performa în prima rundă a returului cu acel 3-1 din Ghencea.

Oţelul s-a desfăşurat sub masivul Pietricica precum pompierii care simulează un incendiu şi apoi se reped să-l stingă pentru a avea antrenament.

Simularea de fotbal curat a roş-alb-albaştrilor i-a ţinut însă în priză pe microbişti până în minutul 94, scorul de 1-0 rămânând blocat, în ciuda zecilor de curse pe laturi în urma cărora mingea făcea turism prin careul mic al grupării nemţene.

Cu o eprubetă de sânge rece în plus, gălăţenii ar fi putut marca de 5 ori în această deplasare, însă de unde transfuzie în plin campionat?

Puncte, dar şi impresie artistică

„De acum, promit să jucăm bine încă din prima repriză”, spunea nervos Munteanu la conferinţa de presă dinaintea partidei, după ce presa l-a tocat cu întrebări despre victoria strangulată cu Internaţional Curtea de Argeş.

„Punctele sunt cele mai importante”, a adăugat tehnicianul, însă ieri trupa sa a punctat şi la capitolul impresie artistică, raportul ocaziilor clare de poartă fiind de 5-2 pentru Gabriel Paraschiv şi compania.

Singurul gol al unui duel dezechilibrat în majoritatea timpului a picat în minutul 21, o centrare de pe linia de colţ a lui Antal găsindu-l pe Giurgiu, liber la 12 metri, şi şutul său a scuturat plasa Ceahlăului.

Tot Giurgiu putea marca încă din start, dar atunci un fundaş şi portarul din tabăra oponentă au scăpat ca prin urechile acului (3’).

Iorga, ce ratare!

După pauză, Pena, angajat de Paraschiv, a alergat 30 de metri cu mingea la picior şi a tras în goalkeeper (48’), iar revelaţia etapei precedente a replicat printr-un şut de la 20 de metri, dar Grahovac trebuia să demonstreze că nu degeaba este considerat noul titular dintre buturile „oţelare” (54’).

Paraschiv, singur în 6 metri cu şut în parada lui Villadsen (62’), şi Vasilache, cap din 7 metri în braţele bosniacului cu mănuşi gălăţene (71’), au împărţit ocaziile de la mijlocul reprizei secunde.

Însă conducta cu faze de gol s-a închis odată cu ultimul fluier, Iorga, liber ca telegondola din văzduhul oraşului nemţean, a tras alături (93’) de la numai zece paşi de ţintă.

3 puncte săptămâna trecută, 3 şi acum – altfel se vede clasamentul Ligii I de la Mila 80 a Dunării!

Gălăţenii au ajuns la 28 de puncte în clasament, fiind foarte aproape de obiectivul impus la începutul sezonului - calificarea în cupele europene.

Foto: Dan Duţă (Prosport)

Citit 1254 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.