Analiză: Se conturează echipa la Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Analiză: Se conturează echipa la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au încheiat cantonamentul din Spania şi se pregătesc pentru primul joc oficial din 2013


Formaţia gălăţeană a încheiat stagiul de pregătire centralizată din Spania cu bilanţ negativ (o victorie, două remize şi trei înfrângeri), iar o parte dintre jucătorii transferaţi în această iarnă n-au reuşit să se integreze încă în angrenajul echipei. Antrenorul Petre Grigoraş a rulat tot lotul în cele şase partide amicale susţinute în Spania, dar fundaşul dreapta Joao Felipe Antunes n-a reuşit încă să se integreze, suferind la relaţiile de joc şi aşezare. În schimb, celălalt brazilian, mijlocaşul Marquinhos, a părut mult mai activ, a dovedit calităţi reale de joc şi are şanse mult mai mari pentru a prinde echipa în partea a doua a campionatului.

Pentru acoperirea celor mai vulnerabile posturi din prima parte a sezonului, fundaş stânga şi vârf, au fost transferaţi Dan Popescu de la concitadina Dunărea, respectiv Vancea de la CS Severin. Primul a dovedit, cel puţin în amicale, că se poate ridica la nivelul echipei, chiar dacă n-a bifat niciun minut în ultimele două partide disputate. În ciuda faptului că a marcat un gol, Vancea n-a rupt gura târgului, având mult de muncă pentru a-l face uitat pe Marius Pena, plecat la FC Baku.

Tot ca soluţie pentru atacul gălăţenilor a fost încercat şi Costin Curelea, care se află în plin litigiu cu Sportul Studenţesc în tentativa de a fi declarat liber de contract. Curelea a avut evoluţii bune în amicale pentru Oţelul, a marcat şi un gol cu Atletico Paranaense şi se aşteaptă un răspuns din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv pentru a putea fi legitimat.

 

Gazale, dezamăgirea din pregătiri

Cel mai apreciat jucător de către fani, dintre cei aduşi înaintea returului de campionat, chilianul Daud Gazale a dezamăgit în partidele de verificare şi nu pentru că n-ar avea calităţi, ci mai degrabă pentru lipsa de implicare din jocuri. A arătat în câteva faze că e fotbalist rasat, e tehnic şi are ştiinţa jocului, însă a fost foarte static şi dispare perioade lungi din meci, lăsând senzaţia că e cam leneş. Nu a fost apt pentru două partide, a strâns doar 90 de minute, cumulat din cele patru jocuri în care a intrat pe teren, fără a reuşi nimic remarcabil.

La polul opus se află Astafei şi Zaharia, care au dat semne că s-au integrat deja în echipă, evoluând de parcă ar fi făcut şi ei parte din echipa care câştiga campionatul în urmă cu două sezoane.

Tot la părţile bune ale cantonamentului se remarcă Samoel Cojoc, care pare să-şi fi câştigat locul de titular pe postul de fundaş dreapta, în timp ce Stromajer şi-a recăpătat pofta de joc odată cu numirea lui Grigoraş pe banca tehnică. În plus, Iorga a dovedit că se află într-o formă foarte bună de joc şi poate fi cartea câştigătoare din a doua parte a sezonului

 

Duminică revine Liga I la Galaţi

Gălăţenii vor relua de azi antrenamentele, după ce ieri au avut liber,  pentru a fi pregătiţi 100% la ora jocului cu Petrolul, programat duminică, de la ora 18.00. Pentru acest joc, Sârghi şi Zaharia sunt suspendaţi şi nu vor putea fi folosiţi de antrenorul Petre Grigoraş, iar Didi este incert după accidentarea suferită la ultimul joc din Spania.

Citit 1941 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.