Oţelul, victorie mare cu CFR Cluj: 1-0

Oţelul, victorie mare cu CFR Cluj: 1-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ionuţ Neagu, autorul golului cu care liderul campionatului a fost trântit la malul Dunării, trăieşte – aşa cum scria „Viaţa Liberă” şi în toamna anului 2009 – în comuna Smârdan, aflată la 20 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ * Mijlocaşul de 19 de ani din mediul rural a avut un motiv în plus să nu-i placă CFR-ul: face naveta cu maxi-taxi *

OŢELUL GALAŢI – CFR CLUJ 1-0 (1-0)

Meci de fotbal disputat ieri, în etapa a XX-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 9.000 spectatori;

A marcat: Neagu 38’;

Cartonaşe galbene: Râpă 89’ / Mureşan 71’, 84’, Cadu 89’;

Cartonaş roşu: Mureşan 84’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal (88’ Ilie), Paraschiv, Ochiroşii (75’ Cojoc) – Pena (92’ Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.

CFR: Nuno Claro – Tony, Piccolo, Cadu, Veloso – Deac (71’ N. Dică), Dani (67’ Peralta), Mureşan, Culio – Kone, Bud (61’ Traore). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Iulian Radu (Bucureşti); rezervă – Adrian Stănescu (Bucureşti).

Eroul şi naveta zilnică

Este vorba despre maxi-taxiul cu care mijlocaşul gălăţean Ionuţ Neagu face zilnic naveta între casa părintească, din comuna Smârdan, şi Stadionul „Oţelul”, mijloc de transport în care alde Kone, Nicolae Dică şi Cadu, vedetele CFR-ului, ar face crize de claustrofobie şi ar intra în şoc anafilactic!

Nu şi Neagu, băiatul de la ţară pe care-l ştie tot satul ca fiind un amestec de modestie şi trudă: blondinul care ieri a îngropat liderul campionatului ar putea fi un nou Dorinel Munteanu. Furnica a făcut pasul spre fotbalul mare tot din mediul rural.

„N-am avut nicio emoţie, Clujul nu m-a surprins cu nimic, dar victoria este a echipei, nu a mea”, a punctat, la final, vedeta meciului care duce Galaţiul tot mai aproape de cupele europene.  

Recuperare, pasă şi gol

Şi bine a zis călătorul de microbuz. Fără colegii săi care au alergat ca apucaţii – în unele momente nici nu se ştia care-i echipa de pe primul loc şi cine-s cei cărora teama de retrogradare îi inhiba mult prin toamnă! – i-ar fi fost greu să iasă în faţă.

La faza golului însă, chiar el a recuperat o minge la 17 metri de buturile adverse, a intrat în combinaţie cu Antal şi a şutat din cădere la colţul lung (38’)!

Promovat de Petre Grigoraş în prima echipă a Oţelului, Neagu a devenit titular cert în mandatul lui Dorinel, jucători mult mai titraţi decât el, precum argentinianul Viglianti sau nigerianul Ibeh, rămânând pe banca de rezerve pentru că gălăţeanul din Smârdan nu ratează nicio cursă către municipiul reşedinţă de judeţ.  

Agresivitate până la sânge

„Intercity”-ul care acum doi ani câştiga primul său titlu de campioană n-a schimbat macazul la timp şi deraierea a fost inevitabilă.

Agresivi până la sânge, roş-alb-albaştrii lui Munteanu nu le-au dat ardelenilor nicio şansă de a scoate vreun punct, anulând amintirile triste când CFR venea la Galaţi pe cai mari şi lua tot ce prindea în cale.

„Sunt foarte bucuros şi voi fi până duminică seară, pentru că vineri urmează o altă partidă importantă, cu Steaua Bucureşti”, a spus antrenorul „oţelarilor”, după ce trupa sa a bifat cea de-a treia victorie consecutivă din retur.

Nici Ionuţ Neagu, omul care a pus maxi-taxiul în faţa trenului, n-a stat prea mult pentru a gusta din şampania victoriei. Îl aştepta ultima cursă a zilei către Smârdan…

Explicaţie foto: Neagu şi colegii săi au sărit în sus la golul de 1-0 care duce Oţelul la 31 de puncte în clasamentul Ligii I

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.