Direcţia pentru Scandal

Direcţia pentru Scandal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Magdalena Irincu este o dictatoare!” acuză fosta conducătoare a sportului de la Mila 80 a Dunării, iar şefa de două luni de zile a Direcţiei îi răspunde: „Fiţa Lovin să se retragă! Să ne lase şi pe noi, tinerii, să facem câte ceva pentru Galaţi!” * Cele două doamne se pot împunge la infinit, între ele neexistând raport de subordonare *

„Situaţia a scăpat de sub control!”

Galaţiul nu are baze sportive, agonizează şi când vine vorba de-un păcătos de bazin de înot, dar nu-i lipseşte tărăboiul, gălăgia având mari şanse să fie declarată în oraşul de la Dunăre disciplină olimpică.

Nu este pentru prima dată când se lasă cu scandal la Direcţia pentru Sport a Judeţului şi dacă în trecut învinuită era Fiţa Lovin (FOTO 2), fosta conducătoare de 15 ani a instituţiei, acum s-a întors roata, iar în postura victimei se situează taman medaliata cu bronz la Olimpiada din 1984.

Lovin, debarcată în primăvara anului trecut din funcţia de director general, a rămas la DSJ ca adjunct, atât în scurtul mandat al lui Marius Humelnicu, dar şi de când şef plin a devenit Maria Magdalena Irincu (FOTO 1).

„Situaţia a scăpat de sub control”, ne-a declarat zilele trecute fosta atletă, deranjată de managementul canotoarei medaliate cu aur olimpic în 2000.     

„Toată lumea e stresată!”

„Este o dictatoare, ţipă la toată lumea, face numai ce o taie capul, dă sancţiuni şi desface contracte de muncă! Toată lumea este stresată la Direcţie, e foarte greu de lucrat cu ea!”, atacă Fiţa, ea însăşi trezindu-se cu trei referate la Autoritatea Naţională pentru Sport, între cele două conducătoare neexistând raport de subordonare.

„Am contract direct cu ministerul, altfel cred că m-ar fi dat afară”, adaugă doamna Lovin care spune că i s-a interzis şi accesul în sala de fitness a DJS-ului:

„S-au pus lacăte la uşă, este inimaginabil! Mie dacă-mi iei şi dreptul de a face mişcare, pot să mor!”.

Culmea, cele două doamne fac parte din acelaşi partid, PD-L, şi au colaborat bine o perioadă. Una, ce-i drept, destul de scurtă.   

„Să iasă la pensie!”

Maria Magdalena Irincu a rămas ca la dentist când i-am spus ce acuzaţii i se aduc. Aproape că i se umeziseră ochii.

„Doamne fereşte, dar întrebaţi angajaţii să vedeţi dacă este aşa! Nu am chef să mă cert cu Fiţa Lovin, am treburi mult mai importante de făcut, însă ar fi mai bine dacă s-ar retrage”.

„Ştiu ce nu-i convine şi de ce nu mai colaborăm. Ar fi vrut să conduc Direcţia după cum îmi spunea dumneaei, să fiu trasă de sfori, ca păpuşile Muppets”, a replicat cârmaciul de aproape două luni al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi.

Magdalena Irincu afirmă că ar avea nevoie de un colaborator cu experienţa Fiţei Lovin, dar regulile să fie făcute de ea.

„Doamna Fiţa n-a fost în stare să facă o pistă de atletism timp de 15 ani şi are curajul să mă atace? Să ne lase şi pe noi, ăştia mai tineri, să încercăm să facem ceva pentru Galaţi!”

A concediat o recepţioneră

Directoarea Irincu admite că a dat afară o angajată, însă susţine că a fost nevoită să ia această măsură.

„E vorba despre o recepţioneră de la hotelul Sport, pe care am prins-o de două ori în decurs de câteva seri cu bani neînscrişi în registru. I-am dat avertisment, apoi am vrut s-o trec pe o perioadă limitată la spălat de vase”.

„Mi-a replicat că ea nu spală vase, că ştie procurori, judecători şi am considerat că mă ameninţă. Iar doamna Lovin s-a supărat pe mine pentru că această recepţioneră este prietena sa”.

„Atunci m-a făcut deşteaptă între ghilimele şi mi-a zis că sunt nulă ca manager, deci trebuia să-i fac şi dânsei un referat la ANS”, povesteşte rivala fostei conducătoare a sportului dunărean.

„Nu-i convine că face altcineva regulile”

Cât priveşte sala de fitness, Irincu afirmă că doreşte să-i facă publicitate pentru ca oricare gălăţean s-o frecventeze.

„Fiţa Lovin a refuzat un rând de chei. Nu-i convine că altcineva face regulile acum. Îi mai spun o dată că se poate retrage şi că nu mai am chef să-i răspund. Nu vreau să mă cert prin ziare cu ea”, conchide şefa DSJ, în timp ce fosta atletă susţine că nu se gândeşte la pensionare:

„M-am învăţat cu activitatea şi nu pot sta acasă. Magdalena Irincu nu ştie să conducă, aşa că nu trebuie să-mi poarte mie de grijă”.

Scânteile sunt departe de a fi stinse la Direcţia pentru Sport, devenită între timp „pentru Scandal”.  

Măcar de ar ieşi ceva palpabil, pentru gălăţenii din această luptă de… idei.

Citit 1876 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.