Perioada de pauză a minifotbalului se apropie de final

Perioada de pauză a minifotbalului se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La următorul val de relaxare a măsurilor împotriva coronavirus se preconizează că și competițiile de minifotbal își vor putea relua activitatea, după ce deja propietarilor de terenuri le-a fost aprobat, de o lună, să le închirieze pentru pasionații de mișcare.

Minifotbalul este o ramură a "sportului rege" care atrage pe terenul de joc mii de practicanţi, în competiţii organizate pe principii bine strunite de "regulamente". Un astfel de campionat se desfăşoară şi la Galaţi, nu de ieri, de azi, ci de 35 de ediţii. Multe dintre acestea s-au încheiat cu participări la fazele finale naţionale şi rezultate cât se poate de onorante. Dăm doar câteva exemple: campioanele gălăţene Atletico Abcoz şi Ajax Dulcisimo s-au numărat printre protagonistele turneelor finale naţionale, încheind pe poziţia a cincea. Prezenţe naţionale au mai avut echipele Ştiinţa şi Fratelli Bianconeri. La acestea se adaugă şi participările gălăţene la finalele "Cupei României", a doua importantă competiţie la nivel naţional.

Ediţia aflată în desfăşurare - cea de-a 35-a - are un parcurs mai special. A pornit la drum în toamna anului trecut, iar la mijlocul lunii martie s-a oprit, la etapa a 20-a, de vină fiind pandemia de coronavirus. Perioada de așteptare este foarte grea pentru pasionaţii de minifotbal. Aceştia încă aşteaptă ziua în care se va anunţa relaxarea şi în cazul lor, situaţie ce le-ar permite să se întoarcă la activitate. Cum deja la terenurile de minifotbal s-a dat drumul la activitate de o lună, se anticipează ca în foarte scurt timp să fie posibilă și reluarea competițiilor oficiale de minifotbal.

Campionatul organizat de Asociaţia Sportivă de Minifotbal Galaţi se va relua de la etapa a 20-a (a şaptea a returului). Din acest sezon, la Galaţi se derulează două campionate - cel de Liga I, cu 13 echipe, şi unul de Liga a II-a (aflat la prima ediţie), cu opt formaţii.

Campioana ediţiei a 34-a a fost Ajax Dulcisimo, iar Cupa i-a revenit echipei Viitorul. La ora întreruperii competiţiei, podiumul clasamentului arăta astfel: 1. Ajax Dulcisimo 51 p, 2. Viitorul 42 p, 3. Atletico Abcoz 39 puncte. În fruntea Ligii a II-a se află echipa M14 (Micro 14), cu 54 de puncte, secondată de Atalanta 36 p, Squadra Azzura şi Sporting - cu câte 27 de puncte.

În cele 13 echipe activează jucători începători, dar şi profesionişti, foşti prim-divizionari sau chiar campioni, precum Daniel Florea, Marius Iorga, Sorin Frunză, Silviu Ilie. Tabloul este completat cu nume binecunoscute în prezent: Florin Ignat (actual jucător şi antrenor al echipei de futsal United), Octavian Cireş - tot de la fotbal în sală, Ionuţ Constantinescu, Gâţă, Comănescu, Năpârlică, Spânache, cunoscuţi performeri în Liga a III-a sau Liga a IV-a.

Clasamentul golgheterilor la zi (Liga I) este condus de Adrian Grigoraş (de la Alex 2014), cu 44 de reuşite, completat de Spânache - 40, Năpârlică - 35 (ambii de la Ajax), Sorin Frunză (Fratelli) - 33, Perju (Lazio) - 27, Stoian (Viitorul) - 25 de goluri.

Competiţia de la Galaţi este manageriată de doi pasionaţi de fotbal: Vali Vrânceanu şi Cosmin Ilaş.

Citit 1522 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.