Misiune mai grea de promovare pentru Oțelul

Misiune mai grea de promovare pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Noul sezon al Ligii a III-a de fotbal, din care fac parte și trei echipe gălățene, va fi structurat diferit față de precedentul, iar accesul spre Liga a II-a va fi mai dificil.

În urma ședinței din cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a decis un nou format pentru sezonul următor de la Liga a III-a, diferit față de forma de organizare de anul trecut.

Astfel, federația a decis ca ediția 2020-2021 a Ligii a III-a să aibă în componență zece serii a câte zece echipe. În acest mod, se vor reduce din cheltuieli și echipele vor putea să plătească testările pentru depistarea coronavirus la fiecare 14 zile, așa cum prevede protocolul medical. Din fiecare dintre cele zece serii, primele două se vor califica la un baraj de promovare, din care vor promova cinci echipe. În ceea ce privește locurile de retrogradare, ultimele două vor pica direct, plus cel mai slab loc 8.

În ceea ce privește data de începere a noului sezon, a fost stabilit ca startul să aibă loc pe 12 Septembrie, în vreme ce prima fază din Cupa României, faza națională, va fi susținută cu trei zile mai devreme.

Mai greu de promovat

În noua formulă, deși sunt câte două locuri în serie pentru a obține calificarea la baraj de promovare, pare a fi mai greu de promovat. În primul rând, în seria din care va face parte Oțelul se va afla și principala contracandidată din vechiul format, CSM Focșani. În al doilea rând, ocuparea unui loc de baraj presupune meciuri cu echipe puternice pentru obținerea promovării. Practic, soarta unei promovări se poate decide într-un număr mult mai mic de meciuri decât într-un campionat lung în care se poate regla situația.

Seria echipelor gălățene ar putea fi compusă din: SC Oțelul Galați, Sporting Liești, Avântul Valea Mărului, Dacia Unirea Brăila, Sportul Chiscani, CS Făurei, CS Viitorul Ianca, CSM Focșani, CSM Râmnicu Sărat și Metalul Buzău.

Un alt adversar periculos pentru Oțelul este Dacia Unirea Brăila, echipă cu potențial mai mare de promovare, ca valoare a lotului la ora actuală, față de Știința Miroslava sau Foresta Suceava, echipe pe care le-ar fi întâlnit Oțelul dacă se juca după vechiul format.

Testările vor fi plătite de cluburi

Prezent la Galați în aceste zile, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a spus că este imposibil ca altcineva în afară de cluburi să susțină financiar testările pentru depistarea Covid-19. "La momentul de față, este imposibil ca statul să susțină testările, mai ales că sunt foarte multe cluburi private. Majoritatea echipelor oricum sunt finanțate de către consiliile locale sau județene, iar din acei bani ar trebui să plătească și testările", a spus Stroe.

Citit 7599 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.